Mitt i veckan

och även denna dag har rasslat på i god fart med lektioner och ärenden gjorda - samt en promenad fast jag egentligen inte ville/orkade - men som vanligt är det alltid skönt när man väl kommer ut.
 
I morgon och på fredag ska det bli riktigt dyngväder - storm och snö - så jag tänker att ska man känna sig lat någon dag är det bättre att göra det då :)
 
Introducerade mina astronomielever för Drakes ekvation idag - och de har i uppdrag till nästa vecka att räkna på den utifrån parametrar som de själva får förändra utifrån givna förutsättningar - tex vad som händer OM vi nu hittar spår av liv på Mars, om vi hittar liv på mars eller om det skulle komma ett flygande tefat och landa och vi faktiskt kommer att få riktig kontakt med en annan civilisation.
Spännande - tycker jag i varje fall - att räkna på sådant även om även jag inte gillar matte - så gillar jag den ekvationen.
 
De nya tomaterna - Tigrella - som jag planterade som frön för några dagar sedan har kommit upp natten till idag - samt några av broccollifröna!
Så just nu ser det ut som om jag får både några blomkål och några broccolis :) Men förhoppningsvis ska det bi både vitkål, rådkål, grönkål och lite svartkål också.
Bland annat........ ;-)
 
Borde man tappa upp ett badkar med vatten om det blir strömlöst i morgon och man vill kunna gå på toan?
 
 

Kommentera här: