Då så!!

Då var jag slutbesiktad och urskriven från onkologen!
Alla prover ser bra ut - och vi visste ju redan att de fick bort cancern efter operationen och eftersom min kropp svarat så bra på den 18 veckor långa behandlingen säger de att jag är cancerfri och de tror/hoppas inte att vi ska behöva ses något mer!
Håller tummarna för det och ska göra mitt bästa för att i varje fall jag ska förhindra återfall om det går - är det genetiskt kan man ju inte göra så mycket åt det men de svaren får jag nu under hösten :)
 
Dock har jag dragit på mig en rejäl magkatarr som jag nu fått losec emot som jag nu ska äta en månad - blir skönt att få lugna magen lite!
 
Så, vad händer nu då?
Skulle ta minst 6 månader enligt doktorn att rent kroppsligt komma tbx efter behandlingen - mycket muskler som tagit stryk, konditionen, de jäkla naglarna osv men framförallt är det väl det mentala.
Att vänja sig med sin nya kropp, att vara i klimakteriet (cellgifterna dödade mina äggstockar så kastades in i det på en vecka...), och att faktiskt finna sig i att man fått vetskapen om att livet är väldigt ändligt! Och att det kan gå fort från att känna sig frisk till att bli riktigt, riktigt sjuk.
 
Sen det där med återfall - knölar känneer man ju oftast men inte jämt. Hur ska man veta om man har vanligt ryggont eller en ny metastas?
Han sa att går det inte över på ett par veckor ska man ringa - men jösses vilken ångest man kommer att ha de där veckorna???? Finns ju risk att smärtan nästan blir "kronisk" just för att man är så rädd.
 
Man går på kontroll en gång i halvåret i varje fall -det känns ju bra.
 
Så nu ska jag lägga mig och i morgon tänker jag ge mig ut i svampskogen innan det är dax för lite behandling!! Ska testa något nytt i morgon!

Kommentera här: