Torsdag

Och dagen började med lektioner - ekologi - skogen och sjön som ekosystem och sen lite nyheter om vad som händer i den "naturvetenskapliga världen" just nu - bland annat så lekte vi lite med google earth.
 
(null)
 
Lunch gick inte att få i sig idag - lite nervös inför besöket på onkologen var man ju. 13:00 var det dax - och jäsiken vilken trevlig personal det var där på onkologen och jag träffade en mycket sympatiskt cancerläkare som heter Greger och en bröstcancersköterska som hette Elin. De jobbar i olika cancerteam där så när jag är inne på behandling kommer jag hela tiden att träffa samma personal - det känns tryggt tycker jag!
 
Precis som jag redan skrivit så har jag ju en sort som heter "trippel negativ" cancer som inte är hormonkänslig och bara 10% av alla som som får cancer får denna sort. Eftersom den inte är hormonkänslig finns det inte lika mycket olika mediciner att testa - men den reagerar mycket bra på cellgifter. 
De var tydliga med att de INTE ser någon spridning i kroppen med röntgen - och inga andra prover ser något avvikande heller - så jag har ju egentligen inte alls cancer längre på det sättet - den har de ju opererat bort! 
Men cancer är ju liksom aldrig bra - och eftersom denna sort är snabbväxande och lite argsint så ger de en dunderkur med två olika sorters cellgifter för att se till att minska chansen för återfall - dvs det kan ju finnas MINIMALA celler någonstans som inte syns än - och man vill döda dem med!
Så självklart tackar man ja till en sådan behandling - även om det innebär att jag kommer att bli SKITSJUK i 18 veckor. För man gör ju allt för att INTE få återfall!
 
På tisdag ska jag upp och sätta "picline" för att det ska finnas en nål in i armen under hela tiden som de sedan tar alla prover och ger alla mediciner i.
Behandlingen kommer att gå till så att jag får cellgift i blodet på en onsdag morgon, sen äter jag cellgifter i två veckor från och med kvällen efter jag fått det i blodet och sen vilar jag en vecka.Detta upprepas under 18 veckor så sista behandlingen om allt går som det ska är första veckan i augusti!
 
Läkaren sjukskrev mig på 100% till sista september (till att börja  med) och han och sjuksyster sa att de som genomgår denna tuffa behandling brukar vara helt sjukskrivna - orkar man jobba någon timme här och där så får det ses som bonus. Sen behöver man ett par månader med vila efter för att sedan starta livet igen sakta men säkert.
 
Biverkningar ska vi inte ens prata om än.....  men jag kommer att äta alla mediciner jag kan för att minska dem - så jag pallar allt både fysiskt och psykiskt!
Sen måste man äta mediciner innan man får cellgifter - bland annat 16 cortisontabletter (betapred) innan man får cellgifterna i blodet - och sen får man fylla på med mer på kvällen.
 
Så Levern och njurarna och hela kroppen kommer att få jobba rejält så det gäller att vara snäll mot den på alla sätt nu.
Mensen kommer att försvinna - cellgifterna ser till att äggstockarna lägger ned - så Klimakteriet - here I come!!
 
Känner mig som en kapplöpningshäst innan start - man vill bara starta så man är på G mot slutet av behandlingen!

Kommentera här: