Äckligt men intressant

Känsliga tittare undanbedes
 
Idag sköt en kollega en kviga och när han kom fram till henne - hon sprang precis som vanligt och såg inte medtagen ut - så fick han se att hon saknade vänster öra - som ni ser på bilden nedanför och hade ett stort, varigt sår under vänster öra och det vänstra ögat var helt igentäppt med var :(
 
 
(null)
 
 
Givetvis blev jag intresserad och tog hand om huvudet för att undersöka det lite mer vid slaktboden och fick då se att infektionen spritt sig genom hela pannan - som ni ser på bilden nedan för
 
(null)
 
Och att även det högra ögat var anfrätt - men antagligen har hon i varje fall sett på detta öga - att hon har konstig färg på det nu och ser blind ut är ju för att hon är död.
 
(null)
 
Men, det var verkligen en välgärning att denna dam inte behövde lida mer - hon hade med största sannolikhet inte överlevt - sårskadan - vad som måste ha varit ett angrepp av rovdjur - skulle ha blivit för svår - det såg HORRIBELT ut under skinnet kan jag säga - det fotade jag inte ens!!
Men intressant - JA
Och just med tanke på att ena örat var avrivet - hon skulle aldrig kuna klia av sig ett öra - typ om hon haft mycket älglöss eller så - de kan få sår av det - men klia av sig ett helt öra? Knappast!!
 
 
 
Blev pizza till middag idag och Svea tar sig en och annan frihet här i Hällsjön :)
 
Kan man annat än älska denna hund?
 
(null)
 

Kommentera här: