Scooby på g

Ska testa något  jag tänkt göra länge men liksom inte kommit till skott - att göra egen kombucha - en god dryck - men för att lyckas måste man ha en svamp - eller rättare sagt en blandning av jästsvamp och bakterikultur som kan fermentera drickat - som är kanonnyttigt och gott - är ju en bra kombp!
Så jag har tagit receptet från denna sida:
 
https://back-2-basics.se/2017/03/14/odla-fram-en-kombuchasvamp-scoby/
 
Och om ett par veckor har jag förhoppningsvis en egen "Scoby" som man kallar svampen för som jag sedan kan göra dricka på - ska visa er bilder sen hur det ser ut.
 
 
 
Har även gjort hemkokt ingefärsdricka med  kanel och ingefära och citronmeliss 
Ska stå och dra över natten och ska sedan silas av - efter recept från svärmor. Man river 600 g ingefära och blandar i 4 liter vatten tillsammans med 6 kanelstänger - helst ekologiska. De får sedan koka ihop i 8 minuter och när det är klart tar du i en kruka citronmeliss - den var lite vek så jag tog även i lite mynta. Låt det koka upp igen - dra kastrullen av spisen och låt det sedan minst stå och dra över natten - helst i 23 h.
Sila av genom duk och häll upp i flaskor - ha i kyl eller frys - blanda 50% te och 50% varmt vatten och drick 1-3 gånger per dag!
 
Ska recencera smaken i morgon :)
 
Ser lite ut som kräks men är säkert gott sen
 
(null)
 
(null)
 

Kommentera här: