Skärtorsdag

Och
första dagen på påsklovet -  även om det inte blir ett riktigt helt påsklov eftersom jag undervisar komvux och de har undervisning på alla lov.
Fick mitt paket från partylight och jag fyndade en ljusstake på rea igen!
Med en fågel i siluett!
Visst är den fin?
 
(null)
 
Annars har det blivit en hel del pussel idag -har lagt nästan halva - och har tänkt mycket på det där med hur man lägger ett pussel idag. Köpte ett 100 bitars,
hur gör ni? Vilken strategi har ni när ni lägger pussel?
 
Jag gör som jag gör med allt - oavsett om det är livet i allmänhet, undervisningen, enskilda lektioner eller vad som helst.
Först lägger jag ramen - och letar reda på alla bitar som behövs till den - för att se vart går gränserna.
Sen letar jag upp strukturer innuti som jag kan följa enkelt och sen fyller jag upp resten av ramen med innehåll efter det.
 
Tänker att livet i stort är ganska likt ett pussel. Man lägger ramen, utifrån rådande förhållanden, och fyller ramen med innehåll.
Ibland får man - mot sin vilja och med sn vilja - bygga ut ramen åt olika håll. Vissa utbyggnader kan man riva och aldrig använda igen, vissa har man kvar, men döljer livet ut och vissa tvingas man genom smärtsamma insikter - som att mamma har cancer - bygga ut i förväg och sedan lära sig leva med och fundera medan det händer hur man fyller innehållet i den nya utbyggnaden på bästa sätt så man överlever helt enkelt och kan leva vidare.
 
Pusslet - dvs livspusslet - blir ju inte direkt en ram med raka linjer när man levt ett helt liv - och när man verkligen lever medan man lever.
Och det är viktigt för mig
Jag vill leva medan jag lever
 
Även om det gör ont i bland
Så överväger det goda det onda.
 
Men jag har inga problem med att mina ramar förändras - ibland fort och ibland bit för bit. Antar att det är det som vissa männisikor tycker är kanonjobbigt och vill förhindra till varje pris.
 
Den dag jag slutar utvecklas då dör jag - jag vill lära mig jämt
 
 

Kommentera här: