Skogsvård

Och en massa utomhus arbete idag - gjrde att jag nu ikväll har 30 000 steg i stegräknaren.... antar att det kommer att kännas i morgon...
Vi har en gammal stickväg bakom huset som leder till en kanonmysig stig som man kan gå/jogga om man är sugen  men de sista åren har den börjat växa igen. Men med en bra ljudbok - andra delen av Rebecca Martinsson - och fiskarns sekatör attackerade jag vägen i en och en halv timme idag och hann nästan halvvägs - är verkligen beroende framkalland enär man väl börjat!
Blir ju så jäkla snyggt och ser mer välvårdat ut - tog en bild före och en efter på en del av vägen/stigen.
I morgon ska jag attackera resterande del med klingan på röjsågen och sekatören - sen kanske man kan börja kika på stigen som går genom skogen.
 
(null)
 
 
 
(null)
 
Svea det lilla myset har varit i solen hela dagen idag - hon älskar verkligen värme och när man är inne kan man inte hålla sig från att krypa ned till henne lite och gosa på hennes solvarma kropp. Älskar det!
 
(null)
 
 
Ikväll uppe på travbanan hittade vi tre prydliga högar - en med dun och två med fjädrar.
Inget blod och slams men en massa prydligt urdragna och sorterade fjädrar!
Titta på fjädrarna på bilderna - vilken fågel tror ni och vem har varit framme och fått sig middag?
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
Syns tydligt på de svängs stjärtfjädrarna att det är en Orre som fått sätta livet till och jag frågade en kollega som är duktig på fåglar och tydligen är det antagligen en duvhök - de äter så prydligt.
 
Kunde inte hålla mig utan att ta hem de snygga böjda fjädrarna....
 
Handlat åt Mamma och Eva idag - och hämtat ut mat nere på den nta marknaden REKO - var bra uppslutning och en massa olika saker att handla. Ska handla mer nästa gång - man ska gynna det som är lokalt!
 
Nu väntar sängen -  gnatt på er!

Kommentera här: