Förvirrande och lite skrämmande

men samtidigt lite sakligt och konstaterande.
Är väl lite så jag känner för allt som händer.
 
Idag hade jag lektioner som vanligt - men vi ägnade en kvart åt att alla eleverna fick testa att koppla upp sig mot mitt "möte" som jag fixade i zoom och de fisk testa att ha en föreläsning med mig där, svara på frågor och skicka in filer så vi kan öva OM det blir så att skolorna stängs och vi ska ha fjärrundervisning.
Jag vill inte stå där med skägget i brevlådan och inte ha någon koll alls när det väl händer - för det tror jag faktiskt att det kommer att göra - inom en vecka. Blir mycket förånad annars att de vågar ta en sådan risk för att vi ska vara "barnvakt" åt alla de som har barn som jobbar inom yrken som måste vara på jobbet - det borde gå att ordna barnpassning åt dem ändå via samhället.
 
Eleverna gillade zoom mycket bättre än Skype så det blir nog det jag kommer att använda. Jag kan inte sitta i veckor och bara låta elverna arbeta i böcker med uppgifter - jag vill se dem och föreläsa/jobba med dem om det går - tror det är bättre för dem också att ha lite fasta tider även om de är hemma.
 
De lurade mig nästan idag med ett fejkklipp - mycket bra gjort - från DT.se att de bestämt i dag att skolorna skulle stänga - men hann källgranska nästan men sa att de oavsett ska komma till skolan i morgon :)
 
Dax att sova - tidigt upp i morgon!

Kommentera här: