Minnen

Det är så himla kul att mamma sparat en massa saker - som denna kotte tillexempel. Kollar man noga på den ser man att det är en JÄTTEKOTTE - som jag plockade när jag var typ 10 i Algeriet när jag och mamma var där och hälsade på pappa när han jobbade i flera år där.
Tror de var någon sorts pinjekottar!
 
(null)
 
Nu fick jag några som mamma sparat - minns  att vi pckade ned dem i resväskan och tog med dem hem från Algeriet. Nu ska de bli något fint i trädgården - har ju lite planer på några fina vindspel.
Eller om de blir utsmyckning i någon plantering i kruka - vi får se :)
Men kul är det att mamma sparade dem <3
Jag ska också komma ihåt att spara på saker man kan trolla fram till barnen när de blir äldre :)
 
Handlade i morse och kom över fläskfile för halva priset från Siljans chark på hemköp - gjorde en HIMMELSK gryta i min crock-pot till middag - den gick hem hos alla i hushållet!
Älskar det där med att handla mat som annars skulle släggas och använda - gör ofta så nu för tiden - planerar mat när jag är på plats och ser vad de har. Handlar man på det viset kommer man över kött och fisk med högre kvalitet för ett billigare pris - man måste bara äta upp det lite snabbare - men vad gör det?
 
Var förbi Tallmogården och handlade tomater - och då fick jag se att de hade fina gurkplantor och busktomatplantor......  Så nu har familjen utökats med lite mer plantor - som planterades idag och ska bindas upp i morgon!
 
I morgon tror jag att jag har en dag utan några måsten alls - dvs måste inte köra bil och så!
Torsdagen blir lite kvistigare - frisör, vaccinering, handla med mamma och Eva, hämta jordgubbar ochsen var det något mer men det minns jag inte nu....  :D
 
 

Kommentera här: