En perfekt avslutning på veckan

fredagar är ju liksom min favoritdag!
Malmen eleverna var inne i stan idag pga föreläsning så jag passade på att laborera med dem - och de tyckte att det var skitskoj!
Jag hade plockat fram massor med skelett och vi jobbade med livets mångfald - likheter och olikheter mellan djur beroende på släktskap och vilka miljöer de lever i.
Här är en av uppgifterna -  jag hade även riktiga skelett med så de kunde se allt live :)

 Sen var även en fråga - vilka skillnader/likheter se Du mellan alla dessa skelett och en människas skelett!
 
 
Alltid kul att göra praktiska uppgifter som knyter an till teorin och som ligger på en lite busig nivå så eleverna känner att de gör något nytt!
Ikväll blev det sushi, Kombucha att dricka och fakstikt lite smågodis och en SEMLA till kaffet - årets första!
På Ica har de små godispåsar vid smågodiset - sådana där som fanns när en annan var barn - de är helt perfekta! För mängden man får i dem är tillräckligt för att man ska smaka lite och man hinner inte bli så där kräkigt mätt av dem :)
 
Nu ska jag sova och INTE ställa någon klocka i morgon! Har jobbat på ett nytt projekt tillsammans med tekniska museet idag - nästan klar med hela ikväll - det ska vara helt klart tills på söndag!
Sen SKA allt med julen bort i helgen. Kommer att sakna alla lampor - jag gillar ju det med julen - men får försöka leta lite alternativ :)

 

Kommentera här: