Nära nog

är gott nog ibland.
Kan man konstatera.
Skönt att köra ett pass på gymet idag efter att kroppen varit hängig hela veckan - hoppas på ett pass i morgon med.
Känner redan att det kommer att kännas i armarna i morgon och det är bra :)
 
Unnande oss lite sushi till lunch idag - och till middag blev det tjälknöl - som bakats över hela natten och marinerats under dagen, hasselbackspotatis, gratinerade brysselkålar och mumsig sås :)
 
Skjutsat barn och hälsat på föräldrar - och hunnit se på tre avsnitt till av när livet vänder på SVT play - verkligen en bra serie.
De två första handlade om Anne Franks styvsyster och hennes liv under den tiden hon satt i koncentrationsläger och tiden efter och hur snabbt människor förändras och det hat som lät förtär en efteråt och hur viktigt det är att bli av med det och inte älta.
 
Sista filmen handlade om en svensk tjej som fick halsfluss, fick antibiotika, blev frisk men efter en vecka på natten - efter att magen kraschat och hon trodde det var magsjuka vaknade och kände att tungan svullna och det stack i hela kroppen - och hon förstod att något var kanonfel, väckte smabon och ambulansen kom på noll tid.
Hon gick ut till ambulansen med stöd.... och det var sista gången hon gick.
 
När hon vaknade upp från narkos flera månader efter hade hon inga ben ovanför knäna, inga armar nedanför armbågarna och näsan och andra delar av ansiktet var borta - hon hade fått mördarbakterier och tydligen äter de upp kroppen så himla fort att man knappt kan fatta det!
Det 70% av hennes hus var borta och det var så smärtsamt under lång tid för henne att tex bada att de var tvungna att söva henne varje gång hon skulle tvättas!!!
Tänk er det
 
Och framförallt
tänk er att somna in på sjukhus som hel och vakna utan armar och ben - vilken skräck!!
Men oj vilken stark och förnuftig kvinna - som valde att se det positiva istället för de negativa och vilken fantastisk sambo!
Vad är alternativet tycker hon - som död hade jag inte fått vara med och se min son växa upp. Nu lever jag och kan vara med varje dag - vad kan slå det?
 
Perspektiv mina vänner
Och perspektiv kan komma fort till en - vare sig man vill eller inte
 
 

Kommentera här: