Dissektionen

eller rättare sagt de två dissektionerna och laborationerna på Malmen idag gick KANONBRA!
Man kommer inte ifrån det faktum att det faktiskt är nyttigt för eleverna att få se äkta vara - vi kollade igenom hela hjärtat - har innan haft lektion om hälsa och sjukdomar och så - och tittade just på hur ett kranskärl ser ut, och pratade om hur kirurgerna kan gå in och ta bort förträngningar i dem men även byta ut dem - och eleverna blir ju helt fashinerade över att de kan vara så duktiga med något så pilligt!
Ännu fränare blir det när man öppnar upp hjärtat och tittar på klaffarna - alla vet ju att man kan behöva byta sina klaffar och att då se en klass - som ser ut som ett spindelnät typ - så kan man knappt fatta hur det går till när de fixar till sådant - i ett hjärta som sen blir att leva igen!
 
Coolt!
Mården hjälpte de till med att klippa/flå upp och den var kanonpedagogisk! Vi fick ut hela hjärt och lungpaketet med luftstrupen så jag kunde blåsa upp lungorna och visa dem hur störa de blir när de andas.
Sen fick vi fram hela tarmsystemet utan att ha sönder något som luktade illa - och tittade på tänderna!
 
En toppendag med andra ord som det tog mig en halvtimme att plocka ihop efter :) Blev ju lite blod och så och jag fick göra rent i klassrummet - vi har ju inga riktiga labbsalar i Grängesberg - bara vanliga lektionssalar - men man tager vad man haver!
 
Nu är Per och jag ensamna hemma - Fanny är i Malung och Anton i Grängesberg.
Lugn natt med andra ord <3

Kommentera här: