Skogen och nässlor

Hade ju bestämt redan igår att jag idag skulle prova något jag tänkt göra i flera år när det är vår - men det har aldrig blivit av - nämligen att göra Nässelsoppa!
Jag hittade ett recept på ICA som verkade smarrigt:
 
https://www.ica.se/recept/varens-nasselsoppa-2200/
 
Så jag började morgonen med att gå ut och plocka mig 2 liter fina små nässlor!
Hade plasthandskar på mig och det gick förvånandsvärt lätt att få ihop mängden.
Lukten av brännässlor väckte ett minne från barndomen hos mig - min mormor hade sitt gamla barndomshem i Kolviken utanför Smedjebacken och där var jag mycket som barn. Hon hade ingen toalett utan ett vanligt hederligt utedass där - och där luktade det alltid mycket av just brännässla! Så det var det minnet som doften födde i mig!! Lite lustigt hur dofter kan få en att minnas saker man inte tänkt på länge länge länge!
 
 
(null)
 
Svea och jag tog oss en riktig lång promenad på förmiddagen - vädret var rätt ok och vi tog genom skogen så hon fick vara lös. Hon lyckades givetvis rulla sig i något äckel - INTE BAJS TACK OCH LOV - men jag fick tvätta henne grundligt när vi kom hem.
 
 
(null)
 
 
Först skulle man koka nässlorna i fem minuter - för att förvälla dem noga så att alla nässelceller dör - och sedan skulle man låta dem rinna av MEN spara vattnet för att sedan ha som bas i själva soppan.
 
 
 
 
(null)
 
När man sedan mixade nässlorna till en slät smet - så ser man ju bara på färgen att de verkligen är skitnyttiga och fulla med vitaminer! JÖSSES vilken grön färg det blev av dem!
 
(null)
 
 
Soppan kokades sedan ihop med grädde och en massa andra godsaker men det som var pricken över i tror jag var de tre matskedar Sherry som skulle vara i!
Smakade supergott kan jag säga!
Kommer jag definitivt att göra fler gånger.
Läste också att man som kvinna ska torka dem när de har frön - för Nässelfrön innehåller en massa bra saker + Östrogen som kan vara bra när man är i övergångsåldern.
Tåls att tänka på!
 
 
(null)
 
Måste bara också visa en av de fina påskliljorna som kommit upp!
Den är verkligen fylld - så att säga!
Kanonfin!
 
(null)
 
Ny vecka - men en kort vecka!
 
 

Kommentera här: