Klibbtickor

Fomitopsis pinicola - vanligast på döda/blivande döda granar men även på lövträd. En av mina favorittickor - då jag tycker att de har vacker färg och utseende.
Kunde inte låta bli att fotografera lite när Svea och jag var ute och gick idag - runt Prästhyttan igen.
Har blivirt många kilometer nu på några veckor - men känns skönt att försöka vara ute så mycket som möjligt i dessa corona tider.
 
Men visst är klibbtickan en vacker svamp?

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Annars har jag jobbat en massa idag - ska ha seminarium om programmering snart så läser en bok om det som faktiskt är riktigt bra och förklarar en hel del för mig som jag inte fattat innan.
Kunde till och med lösa några programmeringsuppgifter helt på egen hand idag bara genom att testa mig fram - kändes lite busigt men skoj.
 
I morse var vi in och tog bort stygnen på Svea - veterinären fick ha munkorg på henne :) Hon är en sådan dramaqueen och blir helt galen när man ska göra något på henne som hon blir rädd för eller tycker götr lite ont. Men  nu är stygnen borta och det märks att hon tycker att det är skönt. Men tratten blir kvar några dagar till - det hade läkt KANONFINT så veterinären men det övre hålet behöver några dagar till på sig. Börjar hon slicka nu finns det risk att hon slickar upp det och det blir en massa vallkött som blir infekterat och det vill vi inte!
 
Onsdag i morgon - och dax för lite lektioner! Eller rättare sagt en lektion - sex och samlevnad med vuxklassen!
Blir ju en ny upplevelse....  att ha med vuxna :)

Kommentera här: