Det är fredag!

 
Och  dagen å¨jobbet avslutades på bästa sätt - med god mat i Smedjebacken - och idag kom mamma och pappa ned och åt lunch med mig.
Förrätten var råbiff - något jag innan varit lite skeptisk mot men det var magiskt gott!
 
(null)
 
Jag käkade fisk till huvudrätt - men det lyckades jag inte få med på bild av någon anledning - men däremot det som mamma och pappa åt - Tikka Masal med hemgjort Naanbröd med vitlökssmak - smakade och luktade helt underbart gott.
 
(null)
 
Efterrätten var hjortronssoppa med vit chokladmousse och små crunchiga choklad bitar!
Annorlunda men gott det med - har aldrig ätit soppa på hjortron.
 
(null)
 
Nästa vecka är det lite havstema med havskräftor, marulk och havskatt - så jag vet i varjefall vart jag ska äta min lunch :)
Tog mig en snabb promenad också längst än - väldans vackert - och ett bra ställe efter höstlovet när vi ska prata miljö och energiöverföringar------ varför samlar vi upp vatten? Hur får vi ut ström av uppsamlat  vatten?
 
(null)
 
Igår kom mikroskopet jag beställde från lightinthebox för 149 kronor. Förstorar från 40-1000 gånger och man kopplar in det direkt med USB i datorn!
De tipsade även om det stället när jag var nere på Västkusten på kurs!  De är tillräckligt bra, för det priset och tillräckligt slagtåliga för att eleverna ska kunna använda dem direkt ute i fält!
Jag har fått igång det ikväll och testat och jag är nöjd hittils. Kvaliteten på bilderna är ju inte som ett stort mikroskop så klart men helt klart ok för att tex kunna kolla på levande saker direkt i fält.
Ska se om jag inte ska köpa in ett gäng.
 
(null)
 
Man ser ju tydligt vilka torra nagelband jag har i varje fall :D
 
 

Kommentera här: