Valsafari idag

och jag kan säga att scopodermplåstret bakom örat funnkade finfint! Kände inte av pksjukan ett smack även om jag faktiskt känner av lite landsjuka nu istället och hela hotellrummet gungar trots att jag i princip är nykter.
Det var en kanonresa - jag gillar verkligen att vara på havet när jag inte behöver kräkas.
De första valarna vi stötte på var kortfenad grindval - kallas pilotval här nere. De lever i STORA familjegrupper på 10-30 individer med de kan vara stå stora som 100!
De lever omkring ekvatorn och om jag fattade han som pratade rätt så dyker du och äter sådant som finns på botten typ bläckfisk.
Här har ni en sida på wiki där ni kan läsa om dem:
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kortfenad_grindval
 
Här nedan kommer de bilder jag fick på pilotvalen :) Kollar ni riktigt någa ser ni att det är en liten fena framför en stor på flera bilder - de har alltså en kalv med sig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här en liten vy in över bergen och området kring Teide! Så taggad att komma upp dit snart!
 
 
 
 
 
Sen åkte vi iväg en bit till - och då kom det en gigantisk flock med riktiga delfiner - ni vet sådana där flasknosdelfiner som de har i delfinarier!?
 
Så himla kul att se dem i det vilda - de var nämligen HUR nyfikna som helst på båten!
De hade ju kunnat sticka därifrån om de haft lust men hela flocken stannade runt båten, lekte i vågorna och tittade in genom de glasfönster som båten hade under vattenytan där det satt fullt med folk. Flera av delfinerna hade kalvar med sig - så gulligt!
Jag försäkte ta bilder men ändå hinna med och njuta av dem. Så här kommer de första bilderna av delfinerna innan vi åkte in i en bukt för att käka och en del ville bada - men inte jag.
 
 
 
Här leker de i draget från båten - både de vuxna och kalvarna
 
 
 
Hur snygg blev inte denna bild?
 
 
Jag var tvungen att ta med bilden ovanför för att visa vad det sprutar vatten när de andas!! Det hördes jättetydligt när de pustade till :)
Nedanför ser ni en hona med kalv!
 
 
Ser ni ögat på honom - han är uppe och kikar in oss lite vilka vi är.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så vackra djur!
Sen åkte vi som sagt in i en bukt med ENORMA berg som skapats efter alla vulkanutbrott som varit här! Man ser verkligen dramatiken i bergens olika formationer. Tydligen finns det många gömda grottor och bukter som pirater brukade använda sig av på den tiden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi åkte tillbaka med båten stod jag bara och hängde och tittade helt plötsligt bakåt - och skrek rakt ut! Delfinerna kom ikapp oss och lekte i vågorna bakom båten!
De var helvilda och gjorde alla de där konsterna man ser på djurparkerna - men nu helt naturligt i det vilda!
Fick några bra bilder även om det var jävligt svårt att fota dem då de var så snabba och när de gjorde volter blev de helt tillkrångliga på bild :D
Har med en sådan för att visa er.
 
 
De är så jäkla snabba när de simmar!
 
 
 
Här ovanför ser ni just det jag skrev om - de gör volter och kråmar sig så att det blir helt omöjligt att få bilder där de ser ut som "folk" eller rättare sagt en vanlig delfin :)
Hur underbara djur som helst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utsikt över grannön "La Gomera". Tydligen Columbus sista utpost innan han for över till Amerikatt :)
 
 
 
Nu dag i morgon! Då ska vi ta oss på i de norra delarna och börja jobba!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: