Fredag

Tror jag  - blir helt dagvill :)
 
Men det är ju härligt. En intensiv dag igen - har bland annat hållt föredrag om det arbete jag gör på VBU och för Esero - skitskoj! 
Började även denna dag med tre kilometer på bandet och ett gympass! Duktig Jenny!
Blir ju mycket enklare att hålla fokus när man tränar. Konstigt det där men även om det är något man är KANON intresserad av så far ju tankarna runt ändå efter ett tag!!
 
Ikväll var vi på besök på Leidens observatorium och fick komma upp till ett teleskop som var 130 år -gammalt men fortfarande används! Visst var teleskopet fränt men själva byggnaden som det stod i var minst lika fränt! Dels kunde man vrida på ett hjul så att hela överdelen på byggnaden snurrade och sen kunde man vrida på ett annat hjul så at kupolen öppnade upp sig och man kunde rikta in teleskopet mot det man ville se!
Tyvärr var det ju ljust och molnigt men vi tittade på en Kyrkklocka 500 meter bort - fränt det med.
 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Sen traskade vi iväg genom staden - och de äldre delarna - för att hitta mat. Jag och min norska vän var sugen på asiatiskt igen så vi letade på en ny krog - den vi åt på sist var HELT fullsatt!
 
(null)
 
Jag konstaterade att det är väldigt vackert i de äldre delarna i Leiden med gränderna och vattnet och att det faktiskt påminner en del om gamla stan i Stockholm - eller hur?
 
(null)
 
(null)
 
Stadshuset i Leiden
 
(null)
 
(null)
 
 
 
(null)
 
(null)
 
En spännande dag!
Nu ska jag sova så får vi se om jag tar upp mig 6:30 i morgon för en sista vända på gymet!
På söndag morgon far jag mot Sverige igen!
Saknar alla de mina hemma <3

Kommentera här: