Att det ska bli så sent

på kvällen innan jag kommer i säng! Känner mig lite hopplös.
Men har faktiskt setat och rättat en massa prov och inte bara slösurfat.
Tisdag så jag började morgonen med simning och sedan jobb - tog mig 40 vändor i bassängen och har gått över 10 000 steg idag så känner mig nöjd.
Idag lagade köket Jansson "Pasta Alfredo" som är pasta - som kokas i grädde, vatten och buljong och sedan steker man upp en massa strimlad kycklingfile med vitlök, blandar i pastan och vänder i massor med parmesan och färska små tomater.
Var precis lika gott som det låter.
 
Har tänkt en hel del på hat senaste veckan. En god vän till mig mådde dåligt och vi var flera som gav henne ett hjärta på facebook vilket resulterade i att alla vi fick anonyma indirekta hot via messenger, vännen har haft en storm utan dess lika på sociala medier och även vi som gjort ett hjärta på facebook har blivit uthängda.
Fashinerande och jävligt otäckt när man känner att de som hatar och hotar direkt får övertag och man blir att tänka sig för till och med på vad man gillar och inte på facebook!
Jag känner till och med att jag inte kan skriva vad jag vill här då det mycket möjligt kan bli uppplockat och omvridet och uthängt och människor delar andras lögner i MÄNGD på facebook utan att reflektera över sanningsvärdet eller vara källkritiska!
 
Jag accepterar INTE sådant här!
Att säga att man ska tänka sig för vad man gör på facebook och andra sociala medier - när det bara handlar om vad man gillar, sätter ett hjärta på eller skriver sakligt om - är som att säga åt en tjej med kort kjol att hon får skylla sig själv om hon blir antastad på krogen.
En tjej ska kunna gå klädd som hon vill och jag ska kunna sätta ett hjärta bakom en väns inlägg utan att bli indirekt hotad och därigenom tystad! 
Känslan av osäkerhet att jag hellre blir tyst på nätet än säger något och då har alla troll vunnit och hatarna och de som saknar förmåga till kritiskt tänkande tagit äver.
 
Och som sagt - det handlar inte om att någon av oss debatterat eller tagit ställning eller härjat - vi har gett en vän ett styrkehjärta. Jösses!
 
Nej, jag tänker inte försvinna in i tystnaden. Den dagen jag gör det kan jag sluta som lärare för då är jag inte längre än bra förebild. 
Men jag hatar att det krävs så lite för att man ska bli rädd och osäker.
 
Fattar ni som sprider sådant här hat vad ni ställer till med? Ni är marionettdockor för något riktigt ondskefullt i samhället och jag avundas inte de som är riktiga kändisar som får hat i 1000 tal om dagarna. Vart är världen på väg?

Kommentera här: