Vilka dagar!

detta har varit!
Jösses säger jag bara :)
 Att åka iväg så här många dagar på jobb dvs utbildning är som att åka på SPA fast tvärtom typ - som en kollega till mig säger - scienceretreat!
Vi jobbar i MÄNGDER!
Hinner knappt med att höra av oss till våra familjer!
Men satan så mycket nytt vi lär oss och vad mycket tankar och påbörjade lektionsidéer man har med sig hem och framförallt
möten med nya människor! Så himla beriknade!
 
Sitter nu nästan färdigpackad på hotellet och väntar på att klockan ska bli 05:30 så att klockan ringer så jag får hoppa i taxin och pka mot flyget.
Alltid lite svårt att somna när man ska upp en tid så där.
Men jag längtar ärligt hem nu.
 
Men att få ha varit på teleskopen på Teide är verkligen en dröm som kommit i sanning. Att vara så högt upp i atmosfären som 2400 meter gör att det mesta störningar av atmosfären är borta när man ska skåda ut i universum samt att mängden ljusföroreningar är MINIMAL!
Jag har ALDRIG sett vintergatan så tydligt! Man såg till och med de områden i den med blotta ögat som är svarta - dvs gasmolnen i spiralarmarna är så täta att inte ljuset släpper igenom!
Hur fränt är inte det?
 
Vi hade med oss en fotograf hela kursen som tydligen är en av världens bästa astrofotografer - han tog en jättefin gruppbild av oss på toppen av obervatoriet med vintergatan i bakgrunden. Bilden ser nästan photoshoppad ut men det är den INTE!
 
 
 
 
 
Jag lovar att resten av bilderna kommer upp efter hand!
Nu ska jag försöka få några timmars sömn
 
Gnatt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: