En sak

som förvånar mig så här när det är dödsmörkt uite så här tidigt är att man lurar sig på tid!
Stressar ihjäl sig nästan för att skynda hem och då är klockan bara halv fem fasten det ser ut som klockan är minst nio ute.
Mörker är verkligen skumt.
 
Idag på tåget hem träffade jag på en man som hoppade på tåget i Storå och skulle till ____. Syntes direkt att han hade problem och han blev mycket frispråkig och berättade hela sitt sorgliga liv men hade nu varit en längre tid på behandlingshem och skulle nu upp till ____  för att få sin första lägenhet av soc och ett eget boende till vintern vilket han såg fram emot då det är tufft att sova utomhus på vintern.....
Han frågade mig om man fortfarande kunde betala med kontanter i affärerna för han hade inget kort och så... sorgligt helt enkelt - hade hela sitt liv i en ikea kasse.
Men drog och alkoholfri nu - det är ju bra och med en vilja till förändring.
I handen hade han tågbiljett till ____ - skulle vara framme 16:15. Jag frågade hur han skulle få tag på nyckel? Skulle någon möta honom? Vart skulle han ta vägen om han missade tågbytet i Borlänge?
Han hade haft stroke också och hade problem med närminnet.
Jag såg lappen med hans resa - dvs den enda dokumentation han hade - och det stod inte ett ord på den om tid, plats eller var.
Han sa bara - det ordnar sig - alla på sådana kontor är noga med kontorstider så jag räknar med att det inte är någon där 16:15. En natt ute går säkert bra bara man rör sig hela tiden - annars blir det kallt..
 
Jag hoppas det stod personal och mötte honom på perrongen även om han inte hade den minsta aning om det skulle göra det eller inte... Eftersom behandlingshemmet köpt biljetten åt honom kan man ju tro att de borde förvarna dem om att han kommer en viss tid?
Eller?
 
 
Ja det skär i hjärtat på en kan jag säga, alla har vi varit små en gång och alla har vi drömmar. Ingen vill ha ett liv i misär och droger.
Att lyfta någon upp ur i misären och sedan bara släppa - det vill man ju inte ska hända i dagens samhälle - men tyvärr vet man ju av egen erfarenhet att det tyvärr ser helt annorlunda ut.
 
Jag hoppas det inte är kallt i ____ i natt och jag hoppas det finns någonstans att söka värme.
Jag hoppas personalen på soc-kontoret inte går hem 16
 

Kommentera här: