-6,4

och jag antar att vintern är här ÄVEN om jag måste erkänna att det känns som om snön kommer väldigt tidigt i år.
Farsdag idag men eftersom mamma är förkyld var jag upp med deras farsdagsmiddag igår som de fick väma - en kanongod fisk ock skaldjursgryta.
Vi blev hembjudna hem till Pers mamma och pappa idag men tog mig faktiskt en promenad med Svea i vintervädret innan. Hamnade upp på berget en bit idag och hon sprang som en tok. På tok för många dagar sedan vi promenerade men det är så svårt att ta sig ut när det är becksvart när man kommer hem.
Ska skärpa mig och leta reda på pannlampan som jag ju faktiskt har någonstans sedan hästtiden.
 
(null)
 
Det var inte många spår jag såg idag - annars är det ju en av de saker jag faktiskt måste säga att jag gillar med vintern - att spåra djur.
Här är en bild av ett musspår som jag passerade på berget med ett litet ingångshål ned mot det skyddande området mellan snön och marken som alla smågnagare stortrivs i på vintern.
Om jag minns rätt är ju även temperaturen rätt behaglig för dem där så det blir enklare att överleva.
 
(null)
 
När man väljer vilken väg man ska gå - blev att stanna upp lite idag och fundera när jag skulle välja mellan att gå på travbanan eller vägen upp på berget.
Travbanan var det fullt med folk som gått på och gjort spår i snön medan vägen upp på berget var helt oplogad och inte en endaste människa har gått där sedan snön kom.
Valet blev enkelt - givetvis valde jag den väg där ingen gått innan mig och där jag och Svea fick göra de första spåren :)
Tänkte på att mitt liv är lite så också. Jag har en tendens att välja de ospårade vägarna där man får upptäcka själv och inte går i andras fotspår.
MEN - jag har blivit bättre på att inte alltid gå med mina egna vägar utan spara energi genom att använda andras vägar där jag kan.
Med åldern kanske man blir lite visare?
 
:)
 
(null)
 
Känns i ryggen i varje fall att jag blivit äldre kan jag säga......  Resan till Teneriffa och andra sängar än min egen har satt sina spår och nu är tider med massör och kotknackare bokad så de kan rätta till min höft igen.
Har även införskaffat mig ett par riktiga vinterpromenadskor idag -med brodd - ett par icebugs. En dyr invetstering MEN jag är för gammal för att slå omkull mig på is och det ska inte hindra mig att vägen är isig för att få min motion. 
En investering i hälsan helt enkelt.
 
 
(null)
 
(null)
 
För både Svea och jag trivs på tur MEN måste skaffa henne lite kläder till vintern - hon är ju helt hårlös på magen!
Tror jag tar med henne in på djuraffären så man kan prova direkt - så svårt att ana sig till storlekar bara på hund - är ju inte så van att handla hundkläder liksom.
 
Det andra spåret var älg som jag såg - men det var gammalt - hade kommit lite snö i det över natten men det var ett ensamt stort djur som passerat över vägen.
(null)
 
Vad bjuder den här veckan på då?
 
MÅndag - kemiprov och evolution och en massa planering för resten av terminen
Tisdag - arbete i Växjö på högskolan och ska föreläsa för lärare och lärarstudenter
ONsdag - Kemi 
Torsdag - Beroende och hälsa
Fredag beroende och hälsa - och GOD LUNCH i Smedjebacken så klart.
 
I morgon ska jag också komma ihåg att gå ned och få årets influensavaccin!
Får jag inte glömma! PÅ VBU erbjuder de alla anställda det - lite skumt att det inte gör det på kommunen också kan man tycka - men jag har aldrig fått en vaccinering tdiigare av min arbetsgivare.
 

Kommentera här: