Tänker på våld mot kvinnor

idag igen efter att ha sett den hemska dokumentären om en av våra mest folkära sångerskor - Josefin Nilsson - som dog för något år sedan av sviterna efter skador som en man - en känd skåsespelare som jobbar på Dramaten - gav genne under slutet av 1990-talet när de var ihop - bland annat förstörde han hennes ryggkotor.....
Han blev fälld i tingsrätt men gick fri i hovrätten med villkorig dom.
Han har misshandlat och hotat kvinnor i alla år - men får jobba kvar. Undra om en kvinna skulle få jobba kvar efter att ha betett sig på detta vis under längre tid? Tveksamt!
 
 
Jag har bara upplevt våld i en relaktion en gång - jag var väldigt ung, väldigt kär och han klappade till mig en gång - han var några år äldre än jag. Jag blev så rasande att jag gick direkt in till hans chef och visade min kind och berättade vad han gjort - och han blev av med extra jobbet.
Känner mig fortfarande nöjd att jag reagerade direkt och gick - och slog tbx hårt (utan att vara fysisk) - och tror att det format mig en del till att vara den jag är. Jag står på egna ben, självständig och är tydlig med vad jag vill. Blir bättre och bättre på att rensa bort energi tjuvar, lägga energi på det som är värt och tar ingen skit.
 
Falska människor som hugger en i ryggen tycker jag lika illa som dem som slår en direkt. Man kan skada folk på olika sätt.

Kommentera här: