Svartsjön

Anton och jag hittade en tvserie på 3:an ikväll som var riktigt bra - Svartsjön. Påminde lite om den där övernaturliga svenska serien som jag gillade så mycket för något år sedan.
I morgon ska jag prata om symbios inom ekologin. Smymbios behöver inte bara vara något positivt inom ekologin - vi som vanliga människor vill ju gärna koppla det ordet till något bra med symbios kan vara allt från betande, predation, parasitism, mutualism och kommersalism.
Parasitism är ju en liten favorit hos mig - helt sjukt vilka parasiter det finns!
 
Kolla denna länk!
https://illvet.se/djur/parasiter-gor-sina-offer-till-zombier
 
Parasiter som gör djur till zombier! En parasit som vill till fåglar - då infekterar den sniglar och får deras antennögon att likna smaksiga maskar som fåglarna lätt ser, smaskar i sig genom att rycka av ögonen på snigeln och fågeln blir då infekterad!
 
 
Fy fasiken säger jag bara!!!!!!!!!!!
 
 
Eller mördarsvampen cordycepssom kommer in i myror, tar över deras hjärnor och får dem att bete sig jättekonstigt och sen sakta klättra till en gren ovanför stacken och bita sig fast och sedan dö när en enorm svamp tränger upp genom huvudet på den!!! Den sprider sedan sina sporer över stacken och fler myror blir angripna! Det kan döda hela myrsamhällen!
Faktiskt så är det så att när vaktmyror får syn på myror som börjar bete sig zombie underligt tar dem de med sig - typ har ihjäl dem och slänger dem i en MASSGRAV långt från stacken innan de hinner bita sig fast och döda sina stack-kamrater med svampsporer!
Värre än den värsta sciencefictionbok skulle jag säga !
 
Och tänk om den skulle mutera och börja angripa människor!
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: