Tankarna

efter resan börjar komma på plats lite lätt - men jag är riktigt dyngförkyld. Blev sjuk de sista dagarna nere i Kenya och det har inte riktigt gett med sig än.
Har setat vid tv:n och tagit det lugnt och sträcktittat på en ny spännande serie i åtta delar på Canal digital - "himmelsdalen"
 
https://www.moviezine.se/series/himmelsdalen
En helt klart sevärd serie som gick lätt att titta igenom och givetvis - man längtar redan efter nästa säsong.
 
Börjat titta igenom alla bilder och minnas allt skoj :) En rolig sak var att vi denna gång VERKLIGEN blev accepterade av alla hundarna på gården! När vi gick ut och gick hängde de två vakthundarna med oss ut och gick före oss hela tiden och "skyddade" oss helt tydligt mot alla "faror". Bland annat höll en av dem nästan att hugga en krontrana som hunden tyckte var för nära oss!
Hade varit något det om den kommit hem till huset med en krontrana i munnen....
 
(null)
 
Här har ni en oskarp bild på en krontrana men trots allt en krontrana! Jag såg massor av sådana detta år och till och med ett par som dansade och även en flock på sex som kom flygande i plog.
Flodhästar hörde vi bara nästan varje natt men tack och lov såg vi inga. Tydligen börjar de få problem med flodhästarna då det finns för lite mat åt dem nere vid sjön så de går de 100-200 metrarna upp i byn och ger sig ut och äter upp/förstör deras odlingar så de får vara ute och jaga bort dem med facklor på nätterna. De får inte under några omständigheter skjuta flodhästarna.
I år har det regnat väldigt lite så skördarna kommer att bli dåliga och det gör det extra allvarligt att flodhästarna äter upp det lilla som finns på åkrarna. Det kommer att bli en hård vinter med svält för många och ännu värre blir det ju då om flodhästarna tar det lilla som finns.
 
(null)
 
Nere vid Viktoria sjön nedanför byn är det ett område innan vattnet som är som en gigantisk golfbana där djuren går och betar. De som hade varit på Öland säger att det ser väldigt likt ut som på det område som kallas för alvaret på Öland.
Kossor gillar jag :) Får jag chansen tror jag att jag ska köpa mig en egen kossa nästa år och skänka till bykollektivet. Den ska heta Jenny :)
 
(null)
 
(null)
 
Visst är det himla fint?
 
(null)
 
När man kommer upp en bit från "golfbaneområdet" där korna går så odlar de - på bilden ovanför ser ni bland annat bananträd och lite annat och nedanför ett typiskt byhus.
Väggarna gjorda av lera så det kräver ständig tillsyn eftersom vädret är tropiskt - dvs växlar mellan varmt och fuktigt och gör att material lätt spricker.
 
(null)
 
En av de bättre vägarna inne i byn. Eftersom det inte regnade alls i närheten så mycket i år som det gjorde förra året var det lätt att ta sig fram överallt och det var inte den där överväldigande leran överallt.
Vi är helt säkra där nere och kan röra oss helt fritt i hela byn och jag har inte känns mig rädd eller otrygg en endaste gång.
 
(null)
 
Växterna har fashinerat mig även denna resa. Kaktusarna blommade och de är ju bara hur vackra som helst och så himla stora!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
När man är ute och går på kvällarna möter man alltid en massa barn som gör sysslor men ändå tar följe med en en bit för att prata lite. Så fränt när de hämtar vatten och bär på huvudet!
Fattar inte hur de orkar - de måste bli bra starka i rygg och nacke.
Tjejen till höger på bilden heter Sarah och det bästa hon vet är att läsa böcker. Hon har svårt att komma över böcker att läsa men hon försöker läsa allt hon kommer åt och drömmer om att bli lärare när hon blir stor.
Tjejen till vänster vet jag inte vad hon heter men hon var himla glad och go.
 
(null)
 
Alltså - kolla in blicken, hållningen och stoltheten hos denna tjej <3
 
(null)
 
(null)
 
Här är en bild på bara mig och Sarah och en av solnedgångarna över byn.
 
(null)
 
Hundgruppen fick tillökning sista veckan av en liten valp! Så himla söt och så svårt att inte kunna gosa och busa med en valp som man är van att göra här hemma. Men med rabiesrisk - och andra sjukdomar - så störs man ju inte det.
Man fick nöja sig med att titta lite :)
 
(null)
 

Kommentera här: