Alla som känner mig

vet att jag inte är sjuk så ofta och när jag väl är sjuk blir jag inte så väldans sjuk - oftast så där lite halvsjuk och kan vara igång som vanligt med hjälp av lite alvedon. Huvudvärk har jag aldrig.
Blev ju att känna mig förkyld nere i Kenya redan för en vecka sedan - fick lite feber på torsdagen som hållt i sig tills nu, huvudvärk hela tiden som bara spränger, hosta från helvetet, snuva och jag bara sover och sover - och jag har inte - förrän idag på förmiddagen när jag tog ett bad efter att ha svettats floder - kommit på att oj..... jag kanske borde kolla med sjukvården så jag inte fått biverkningar av rävgiftet jag äter mot Malaria dvs Malarone....  föll mig inte i tanken ens eftersom jag mådde så bra förra året och tänkte att det bara var en vanlig förkylning eftersom flera av de små barnen på skolan var förkylda.
Men som sagt - jag är sjukare än jag brukar vara och känner inte alls igen min kropp och mående nu. Tänkte att det kan vara bra att i varje fall fråga om biverkningar, om det kan vara farligt och hur man ska tänka med medicineringen eftersom jag måste fortsätta ta dem ända tills på lördag.
 
Så jag ringde vårdcentralen, som hänvisade mig till infektionsakuten i Falun som jag ringde upp och blev kallas direkt upp dit. For dit med bästaste Maria och fick direkt gå in en annan väg och placerades i ett rum med luftsluss och de tog en HIMLA massa prover.
Ingen malaria - än (kan komma efter att man kommit hem)
Infektion som antagligen bara är förkylning
MEN har biverkningar som med största sannolikhet är av Malarone medicinen så nu hamnar jag i statistiken men läkaren sa att det antagligen inte är farligt att fortsätta hela kuren trots biverkningarna eftersom det är farligare att få malaria MEN blir jag sämre igen ska jag komma tbx.
 
Slutgiltifga provsvar kommer om några dagar.
Har aldrig behövt vara inne i en sal med luftsluss förut - var ju en ny erfarenget :D
 
Så, jag får fortsätta vara /må pyton och äta sista medicinen på lördag och nästa år byter jag medicin. Så lätt ger jag mig inte :)
 
TAcksam mot den sjukvård vi har och så snabbt det går att få hjälp :)
 
 

Kommentera här: