Ägget exploderade idag

😂
Var med om något för första gången så att säga idag.... Skulle koka ägg till ägghalvor till middagen. Hade slut på mina hemägg som jag köper på jobbet så jag köpte ekologiska ägg på Coop igår som det var halva priset på för att de blev gamla nästa vecka - men ägg ska ju hålla sig hur länge som helst nästan efter hållbarhetstiden så det brukar man inte bry sig om. Luktar de gott så är det inget fel på dem.
Men idag när vattnet börjat koka och jag satt tiden och gått tbx till vardagsrummet hörde jag ett poff innefrån köket  - till och med Per hörde poffen - och när jag kom ut fick jag se att ett av äggen exploderat!
Hela toppen var borta och hade flugit och landat på köksbänken bredvid spisen!
 
Snacka om att det måste ha varit gas i ägget eller ett hårt skal som inte släppt ut något alls! Annars brukar ju ägg kunna spricka när man kokar dem men jag har aldrig sett ägg göra så här :)
Kan det vara luft i ägget eller vätgas? Om det var gammalt kanske det blir mer luft eller vätgas eller vad nu det blir för gas i dem när det blir äldre...
Vi har i varje fall ätit ägghalvor av dem nu ikväll och de smakade gott.
 
(null)
 
(null)
 
Svea var med ut idag när Fanny övningskörde och vi skjutsade anton till Grängesberg för bandy och sedan spontanbandy med kompisarna.
Hon är så jäkla söt i sin polotröja!
 
I morgon blir det TIDIGT!! Tåget går redan 05:30 för att jag ska hinna vara i Stockholm i tid.
 
 

Kommentera här: