Skogen 😍

Hela förmiddagen Ă€r ju aldrig fel för kropp och sjĂ€l - Ă€nnu bĂ€ttre nĂ€r det Ă€r pĂ„ Tennberget i HĂ€llsjön, jag fĂ„r besöka min gamla favoritgruva och har bĂ€sta sĂ€llskapet Svea med mig. Det hade trillat ned en massa i gruvhĂ„let nu - antar att det Ă€r vintern och allt regn som gjort att det rasat sönder lite i kanterna. Men Ă€r fortfarande lika magiskt dĂ€r nere. Detta Ă„r sĂ„g jag en massa som levde i vattnet - antingen vattenödlor eller grodyngel som inte tappat svansen Ă€n - de var nĂ€mligen JÄTTESTORA!
MÄste googla pÄ det och kolla nÀr de gör det.
 
 
(null)
 
Skulle det vara vattenödlor - dvs salamandrar - mÄste jag nog ringa skogsbolaget och berÀtta antar jag.
 
(null)
 
Mycket vackra svampar i skogen nu - tror att detta Àr en taggsvamp och efter googling "orange taggsvamp" - helt ologiskt namn men bilderna stÀmmer. Inte sÀrskilt Àtlig tydligen.
 
(null)
 
Men hittade Àven en del gula kantareller som var huvudanledningen att jag var ute idag. De syns sÄ bra nu innan alla gula löv trillat ned pÄ backen och lurar en :)
Fick ihop tillrĂ€ckligt för att förvĂ€lla tvĂ„ rejĂ€la pĂ„sar till vinterns tacos. Eller rĂ€ttare sagt lyxtacos. Är ju inte varje fredag man har kantarellstuvning i tacosen direkt :)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Skogen var verkligen helt underbart vacker idag och Svea sprang som en furie. Man skymtar henne pÄ bilden  hÀr.

Kommentera hÀr: