Skogen 😍

Hela förmiddagen är ju aldrig fel för kropp och själ - ännu bättre när det är på Tennberget i Hällsjön, jag får besöka min gamla favoritgruva och har bästa sällskapet Svea med mig. Det hade trillat ned en massa i gruvhålet nu - antar att det är vintern och allt regn som gjort att det rasat sönder lite i kanterna. Men är fortfarande lika magiskt där nere. Detta år såg jag en massa som levde i vattnet - antingen vattenödlor eller grodyngel som inte tappat svansen än - de var nämligen JÄTTESTORA!
Måste googla på det och kolla när de gör det.
 
 
(null)
 
Skulle det vara vattenödlor - dvs salamandrar - måste jag nog ringa skogsbolaget och berätta antar jag.
 
(null)
 
Mycket vackra svampar i skogen nu - tror att detta är en taggsvamp och efter googling "orange taggsvamp" - helt ologiskt namn men bilderna stämmer. Inte särskilt ätlig tydligen.
 
(null)
 
Men hittade även en del gula kantareller som var huvudanledningen att jag var ute idag. De syns så bra nu innan alla gula löv trillat ned på backen och lurar en :)
Fick ihop tillräckligt för att förvälla två rejäla påsar till vinterns tacos. Eller rättare sagt lyxtacos. Är ju inte varje fredag man har kantarellstuvning i tacosen direkt :)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Skogen var verkligen helt underbart vacker idag och Svea sprang som en furie. Man skymtar henne på bilden  här.