Var med om något nytt idag!

när jag var på sjukhuset i Falun. Var ju där för att kolla min vitiligo och få träffa en riktig huddoktor som kan tipsa mig om saker att tänka på i och med att det är en autoimmun sjukdom och jag har minst en till - struman - och antagligen även problem med gluten eftersom jag har B12 brist.
Men nu till det nya :) Läkaren var helt otroligt bra - kan inte minnas när jag sist träffade på en läkare som kändes så genuint intresserad och engagerad och han svarade på alla mina frågor.
Det forskas jättemycket kring just autoimmuna sjukdomar då man vet lite och hur de hänger ihop med varandra - man har anlagen genetiskt så det ända man kan påverka är att leva gott så generna inte behöver sättas på så att säga. Och man kan inte säga om jag kommer att få fler sjukdomar MEN han var tydlig med att eftersom jag har tre ska jag inte gå i år och vänta om jag får konstiga symptom som kan vara andra sjukdomar utan söka direkt! Hellre en gång för mycket än att komma sent.
 
Men när jag gick därifrån och var på parkeringen ringde han!! Han satt och dikterade mitt besök och upptäckte då att vårdcentralen i Sunnansjö bara konstaterat B12 brist och gett mig medicin mot det men inte kollat upp VARFÖR jag har B12 brist dvs om jag har den autoimmuna sjukdomen gluten känslighet som ger B12 brist eller om det är något annat!
Spännande va?
Så han skrattade lite och sa att nu tänkte begära en massa prov som egentligen inte var hans bord men att han tänkte göra det ändå för att få en fullständig diagnos och hjälpa mig!
Hur jäkla bra service och omtanke är inte det?!
Så imponerande och jag måste säga att jag har inget negativt alls att säga om lasarettet i Falun och efter detta är jag ännu mer imponerad.
 
Så, nu ska jag ta en massa prover!
 

Kommentera här: