Suverän temadag

Med Hampus Nessvold idag som byggde föreläsningen på sin bok "ta det som en man" - som på ett nyskapande sätt för unga (och äldre) tar upp just mansrollen och hur komplex den faktiskt är och att de flesta män faktiskt inte känner igen sig i den "karaktäristiska mansrollen" utan är sina "egna män".
 
(null)
 
Eleverna tog emot hans föreläsning så himla bra!
För dem som har lite jobbigt med detta med jämlikhet blev det givetvis lite jobbigt och de skruvade på sig - men så himla nyttigt! Speciellt när det kommer en "kändis" - någon från en annan värld som säger det - som de igentligen redan vet - men förtränget (oftast för att de blir matade med "mansgrisskit" hemifrån.
Men jag tror ju på utnötningsmetoden. Får de höra annat regelbundet och att man vågar stå upp och möta dem när de vill diskutera - och att man inte ger ser/viker sig bara för att de blir aggresiva och defensiva utan man är lugn och saklig - så vet de vad som är rätt - men att erkänna det vore ju.... 
Men förhoppningsvis sår man tillräckligt med frön för framtiden.
 
(null)
 
(null)
 
Sen detta med våra fantastiska unga. Flera kommer spontant fram och vill ha en kram och tackar honom för att han kommit och hur viktigt hans budskap är.
Man blir så stolr!
 
(null)
 
För det är ju just detta.
Arbetet med elever och när man ser/märker att man gör skillnad.
Det är det som gör att man orkar fortsätta.
 
Men vissa saker river hjärtat ur en.
Vi gör alltid en kahoot och gör en anonoym undersökning det första vi gör - och många frågor runt liv, levende, sommarplaner, alkohol, tobak, narkotika, kriminalitet, deras oro och hur trygga de känner sig.
 
27 elever har 128 år oroliga för någon i sin närhet gällande alkoholfrågor.
1 av 128 känner sig mer otrygg i hemmet än någon annan stans.
 
Sådant river - men så glad att vi har ett superelevteam som stöttar!!!
 
Älskar mitt jobb!

Kommentera här: