Onsdag?

och en vecka sedan jag var på safari. Overkligt :)
 
 Sitter och förbereder de sista inläggen - bland annat det om min workshop om rymden, lärarträffen i Homabay, mina astronomilektioner och arbetet med de fem teleskop vi hade med oss - men de kommer till helgen.
Tog himla mycket bilder i Kenya och är ett stort arbete att gå igenom allt. Man vill ju visa er så mycket som möjligt samtidigt som man inte kan det och måste välja ut gobitarna.
 
Bilden nedanför är en sådan gobit. Denna tog jag när jag och Lilian var i Homabay nere i hamnen vid ett litet fiskeläger.
De vackra båtarna låg nere vid sjön och längst stranden var det massor av aktivitet där de rensade, tillagade och sålde fisk samtidigt som de även bodde där. Det luktade inte liljekonvalj kan jag säga där..... :-)
Men givetvis fanns det en del djur där - massor av olika fåglar - bland annat stora pelikaner, varaner och annat smått.
Den här bilden tog jag för att jag tyckte båten var vacker men när jag kom hem fick jag sa en annan mycket mer spännande sak i bilden. Titta NOGA NOGA på alla detaljer. Vad ser ni som sticker ut i bilden??
 
 
 
 
Lurigt? Vulkanberg, en snygg fågel.... men det är inte det!
Kolla in mannen som sitter och snickrar på något bakom den gröna båten. När jag tog bilden såg jag att han snickrade med tänkte inget närmare på det - antog att han hade en slägga i handen.... Men kolla noga! Vad är det han har i handen??!
 
Ett lårben!! :D Antagligen från ett större däggdjur tex ko!
 
Ibland kan verkligen de små detaljerna höja upp en bild.
 
 
 
 En till bild från Homa bay på fiskare med piren i bakgrunden.
Gillar att de har så fina färger på sina båtar.
 
 
En till bild från sidan på mannen med lårbenet :)
 
 
 
Två vänner i en fiskebåt på Viktoriasjön - en slappar och en metar :)
Synd att vi inte fick se några krokodiler eller flodhästar. Flodhästar är ju väldans fashinerande djur och ganska fränt men skrämmande att de går runt bland husen på nätterna och käkar som våra rådjur gör hemma ungefär.......
Men skillnaden är ju då dock att flodhästar dödar MASSOR av människor i Afrika varenda år.
 
 
Detta med detaljer igen - kolla in vassen och alla fina delar på den och flytväxterna i vattnet. Men ser ni en till detalj?
Det är fullt av trollsländor på bilden!
Jag har aldrig sett så många trollsländor som där nere - när man gick längst stigarna var det som om man var "kvinnan som vandrar med sländor" för de var i 100-tals efter backen och hängde efter en när man gick.
 
 
Våga vara annorlunda? Kanske man ska kalla denna bild eller att "se till att någon alltid vaktar din rygg" :)
 
Snygg bild blev det i varje fall :)

Kommentera här: