Kullerberget!

Är en plats jag varit sugen på att besöka i vår kommun Ludvika länge och idag gjorde jag och Per slag i saken och åkte dit. Man kan ju inte vänta på att det ska bli svalare väder! Just nu verkar det ju som om detta väder ska hålla i sig hela semestern så det är bara att bita ihop, ta med sig vätska och göra det man vill helt enkelt :)
 
Vi utgick från punkten som jag markerat på kartan - där kunde man följa en skoterled/vandingsled hela vägen upp till toppen - och högst däruppe hade Skoterklubben ställt upp en stuga!
På första bilden ser ni vart Kullerberget ligger i relation till Fredriksberg och på andra bilden ser ni vart vi parkerade och vart skoterleden/vandringsleden utgår från.
 
 
 
 
 
Högsta punkten ligger 552 meter över havet! Detta är  Ludvika kommuns högsta topp och jag kan säga att det lutade ganska tvärt uppför när vi gick. På vägen upp passerade man även riuner av gamla gårdar och ladugårdar!
Måste ha varit mycket isolerat liv även på den tiden där!
 
(null)
 
 
(null)
 
 
Jenny lagomt trött efter enligt mobilens stegräknare klättrat 24 våningar upp för att ta sig till toppen! Men utsikten var ENORM och så väl värd klättringen och klipporna helt ljuvliga att ligga på.
Den är de ju grymt vackra med alla olika kartlavar på :)
 
 
(null)
 
Utsikten är verkligen milsvid härifrån och i dagens brandsverige kunde man ju inte låta bli att spana efter rökpelare men tack och lov såg vi inga.
 
(null)
 
Isen under istiden har verkligen gjort häftiga geologiska formationer här.
 
(null)
 
Svea stortrivdes och käkade hjorton och blåbär för glatta livet.
 
(null)
 
Under 1930 talet byggde de ett högt signaltorn här på berget som användes för att hålla koll på skogsbränder och under 2:a världskriget för att hålla koll på flygplan.
Det revs tydligen under 1960-talet.
 
(null)
 
Man blev nästan sugen att bli medlem i skoterklubben så man kan låna stugan ibland - vore häftigt att sova här uppe en natt :D
 
Färden nedför gick mycket snabbare och nu ikväll känns det i benen vill jag lova.
 
Nya äventyr i morgon :)
 

 

Kommentera här: