Ett besök utöver det vanliga!

Sista dagen gick våran bil sönder och Chaffören lämnade oss under ett par timmar på en anna lodge som hade ett gigaktiskt vattenhål med en stor ramp som gick ut över det så man liksom hamnade över alla djuren som var vid vattenhålet!
Jag var ute på rampen ganska länge - var inte andra turister där då eftersomd e var ute i sina bilar i nationalparken så vi hade ensamrätt så att säga till hålet :)
 
Intressanta att se var att vid det inlopp till vattenhålet där lodgeb pumpade in färskvatten till hålet - där var elefanthanarna mest intresserade av att vara och dricka och det syntes att när mer dominanta hanar kom så jagade de bort de andra från inloppet och stod där.
Just den platsen var liksom tronen vid hela vattenhålet :)
Lodgen hette så här och var ett riktigt fint ställe - men mycket mer kommersiellt och turistit än den lodgen vi bodde på.
 
 
 
 
Några hanar var vid vattenhålet när vi kom och två av de yngre hanarna var säkert syskon - eller i varjefall ur samma flock - för de var verkligen kärvänliga med varandra. Men sen kom det en GIGANTISK hanne som jagade bort dem från inflödet och ställde sig själv där och drack. I samma stund såg man en jätteflock  med honor och ungar komma ned mot vattenhålet och de två unga hanarrna verkade känna igen dem för de sprang/gick mot dem och mötte dem med trumpetande.
 
 
 
 
Här är en bild på de två unga hanarna och nedför är en bild på den äldre tjuren som sedan jagade iväg dem.
 
 I bakgrunden på denna bild ser ni flocken med honor och ungar som kommer. På bilden nedanför är det en av de unga hannarna som är kvar vid den äldre tjuren men men han är på G därifrån.
 
 
Det roliga med flocken var att man såg verkligen hur glada de var att få komma till vattnet och dricka och bada - hela familjen trumpetade och kastade sig i vattnet, sprutade vatten och krälade runt i geggan.
 
 
 
 
Jag menar - bara titta på dem!! Har ni någonsin sett elefanter kräla runt så här och njuta?
Men mammorna hade stenkoll på sina små hela tiden :)
 
 
 
 
Kolla in elefantungen på bilden nedanför! Den kröp och åkte på magen en lång stund i geggan och åkte helt medvetet rutchkana upp och ned för den geggiga strandkanten - helt uppenbart tyckte den att det var roligt! Och säkert skönt också att klia sig och bli lite sval :)
 
 
Men sen var det precis som om mammorna ville ha lite egentid i leran/vattnet! De små kommenderades upp på land en bit från vattnet och vaktades av  - antagligen skulle jag tro - sina äldre syskon medans mammorna gjorde vad?
Jo, de hoppade själva ned i vattnet/geggan och tumlade runt hur myckets om helst!
 
 
Skönt att klia ryggen under magen på storasyster!!
 
 
Liten blir trött av att bada :)
 
 
Medan mammorna verkligen "spade" på egen hand i plurret och geggan.
Sen trumpetade ledaren, flocken samlade ihop sig - och gick iväg tillsammans för att äta. Överallt på savannen ser man elefantstigar!
 
 
 
 
 
 
De två unga hanarna fick vara med dem vid vattenhålet men inte nära ungarna och när flocken gick iväg fick de vackert stanna kvar. Så är det att bli vuxen elefant :)
 
Jag älskar verkligen elefanter.
 
1 Anonym:

skriven

Underbart levande beskrivning Jenny! Vilka fascinerande djur, både till stirlek och skojfriskhet.😍

Svar: TAck <3 rekomenderar verkligen en safari :)
Jenny Jansson

Kommentera här: