Rakat huvudet!

Rejält idag!
Blev så himla less på mitt lurv på huvudet att jag var tvungen att be frisören ta i rejält idag. Han fixade dessutom ögonbrynen så nu känner jag mig som ny.
Barnfria idag eftersom Anton är på cup och Fanny i Grängesberg så jag lagade barnens haträtt - som Per och jag älskar - Flygande jakob.
 
Har läst en massa inför seminarium 3 som är den 18 januari. En himla massa att läsa, reflektera och skriva om till varje gång - men faktiskt förvånadsvärt intressant. Det märks att man börjar bli "Lärare till hull och hår" så att säga när man kan läsa flera 100 sidor om hur bedömningen utvecklats tillsammans med pedagogiken och didaktiken genom historien och hur det skiljer sig åt mellan länder...
 
Men en av de skojigare saker jag läste idag var att man här i Sverige på 50-talet kunde välja en frivillig kurs i "Mental Hygien" när man läste pedagogik!!!
Smaka på det ordet.... Mental Hygien!! :)
Knappast ett ord man skulle kunna använda på en kurs idag men som säkert ingen höjde på ögonbrynen åt då. Ord och deras betydelse förändras verkligen med tiden och ibland ganska fort :)
 
 

Kommentera här: