Lugn dag

men skjuts av barn, matlagning och faktiskt 15 minuter i solarium - bästa jag vet när det är så här långa vintrar som nu - jag behöver det ljuset och värmen.
Radiogrejen i morse gick jättebra - jag gillar verkligen att vara med i direktsändning sådär - en helt annan sak än att bli intervjuad i tidning - MEN - det är helt omöjligt att stå still och bara prata när man blir intervjuad i radio tycker jag :) Ska man kunna låta lite engagerad måste man röra sig lite :)
Så jag traskade runt här i huset i morse och pratade statisk elektricitet :)
 
 
Lagade nya hamburgare idag efter ett LCHF recept - hamburgare med bacon i och lindat runt om. Barnen älskade dem och åt två var så jag antar att receptet fick godkänt.....
 
 
 

Men!

vilket jäkla väder det varit idag!
Skulle ju åka upp till Borlänge idag för mammografi men det var ett satans väder! Ena sekunden full snöstorm och den andra klart väder med sol.
Antons moppeskola blev plötsligt inställd så jag fick skjutsa hem honom direkt och åkte över Grangärde mot Borlänge - i snöstormen. Nervös som tusan att det skulle gå åt pipan - men när jag skulle svänga ut på Borlänge vägen - åt vänster - tittade jag åt höger - och där var det en gigantisk olycka mellan en ambulans och en vanlig bil.
Så vägen mot Borlänge var avstängd så jag åkte hela vägen till Borlänge själv! En mycket underlig känsla ska jag säga.
Mammografin gick bra och jag hade tur eftersom jag kom dit så tidigt så fick jag ändå komma in tidigt. Jag berättade de nya nyheterna om bröstcancer som framkommit efter en släktings gentest så jag kommer att bli kallad till en bröstläkare och testad en gång om året.
Skulle tro att jag får göra ett gentest jag med. Just nu är det 28% risk att få cancer vilket känns som en lite för hög siffra för att jag vara ska kunna luta mig tbx och tycka att allt är lugnt.
 
Stack till Kupolen och handlade byxor åt Fanny och tovnings grejer på kupolen till mig!
Har tovat min första figur ikväll - en fin hund - som ni ska få se bilder på sen - men den levde inte länge.... När jag gick ut till hästarna var Svea upp på köksbordet och knöck den och slaktade den.....
Jäkla hund... hon skämdes så när jag visade henne resterna att hon kissade ner hela hundkorgen....
 
Radio Dalarna ringde medan jag var i Kupolen. De ville att jag skulle vara med i direktsändning i morgonbitti och prata om statisk elektricitet och varför man blir mer elektrisk på vintern.
Den urmaningen kunde man ju inte säga nej till....
 
 

Mammografi

På plats i Borlänge 👍
Snacka om förmån vi har i Sverige