Avtackning

Och officiellt avslut på Kyrkskolan idag och det var så mysigt att träffa alla och kramas lite och prata. Fick så fina presenter men det finaste var det här armbandet från SNÖ som stöttar kampen mot barnäktenskap.
Just barnäktenskap är något jag verkligen engagerar mig emot och dessa män får mig verkligen att kräkas. Jag hatar sällan - men detta hatar jag.
Trodde aldrig att jag som lärare skulle få hantera frågort som barnäktenskap men det har de sista åren blivit plågsamt påtagligt och det är så många tjejer som inte bestämmer över sina egna liv,.
Som i samtaö på tu man hand säger att de räknar bort sina liv - de är redan över men deras barn -de ska få chansen att njuta över att vara fria i Sverige.
Den kontroll de har på varandra - vem de går bredvid till matsalen till och med är blä!!!
Vi måste bli så mycket bättre på att jobba med dessa frågor i skolan för ungdomarnas skull!
Sen är det mycket bra saker som görs i det tysta av både skolor och myndigheter - men jag har också varit med om saker som är mindre bra - där individer trillar mellan stolar och vi gör det vi ska - dvs anmäler och det händer inget alls.
Då känner man sig så maktlös - särskilt de gånger när ungdomarna ber om hjälp, man anmäler och det händer ändå inget och de får kanske ta skiten av sin familj att de pratat med någon utamför.
Att se deras ögon slockna och de sluter sig och tar aldrig mer kontakt.
Det är sorg.
 
Men man räddar en och annan också.
Jag vet att jag gjort skillnad som lärare och vuxen på Kyrkskolan. Jag kan med rak rygg säga att jag är stolt över mitt arbete.
 
 
(null)
 

Kommentera här: