Nästan en hel dag!

I skogen!
Kan det bli bättre ?
Redan i våras bestämde vi att denna fredag - när det var meningen att vi skulle träffas mellan Kyrk och Lorensberga för att ha ämnesträffar - att vi inte skulle sitta i ett rum på skolan utan ses i skogen och friska upp våra minnen om arter, nyckelbiotoper osv. Sagt och gjort - jag bokade in kommunens eminenta biolog Jan-Olof Hermansson och vi gav oss iväg idag vid elva för att besöka två av kommunens naturereservat!
 
(null)
 
(null)
 
Så himla intressant att ha med sig en som verkligen kan! Här på bilden under är det en rävticka - en mycket sällsynt art!
 
(null)
 
Min favorit av nyckelarterna är ändå Lunglav som det är på bilden här nedanför. Lever gärna på asp och signalerar när den finns att skogen är mycket värdefull ur ett naturvårdsperspektiv och värd att spara.
 
(null)
 
Kolla in barken på denna björk som tydligen är över 150 år!!!! Snacka om skrovlig bark!
 
(null)
 
På flera av de gamla tallarna - vissa hade till och med en ålder på 500 år!!! Så såg man märken av gamla bränder som kunde ha skett för 100 år sedan!
Coolt
 
(null)
 
(null)
 
Så här glad blir jag när jag får ta en selfie med min favorit lunglav! Jag minns fortfarande när jag gjorde min första egna inventering för Stora på Tennberget i Hällsjön och jag efter veckor av inventering hittade min första riktiga supersignalart - Lunglav!
Jag jublade och skrek i skogen och Per som var med mig då trodde jag var helt knäpp :D han visste ju inte alls vad det betydde att hitta en sådan art.
 
(null)
 
Men det här att ha praktiskt fortbildning tillsammans där man både rör sig, lär sig och pratar är verkligen grejen :)
Hoppas verkligen att det blir fler gånger

Kommentera här: