Tankar i efterhand :)

Hälsokontrollen i måndags gick helt förfärligt bra :)
Perfekta socker och kolesterolvärden - kanon bra blodtryck. Måttligt kondition och en vikt som är på nedgång.
Konditionen jobbar vi på - dock inte nu i två dagar när vi varit på Finlandsbåten och ätit så magen står i tio hörn :D
 
Tur man inte är på någon sådandär tre veckors kryssning och äter buffé varenda dag - då skulle de få bära ut en! Man vill ju bara smaka på det där, och det där, och det där.... och sen är hela tallriken full :)
 
Opponeringen gick bra och jag ska nu bara göra någon formalia rättning så ska arbetet lämnas in! Känns skönt :)
 
Hur var resan till Finland då? Först och främst var det grymt skönt att komma iväg med min kollega och få PRATA! I all stress som varit på jobbet så har inte vi pratat på riktigt på ett år! Vi har pratat allt och kanonmycket jobb och hur vi kan lägga upp undervisningen framöver på bästa sätt.
Upplägget på båten var bra och öppnar för mycket spännande samarbetsmöjligheter i framtiden - visst hade det en del födslovärkar - tex att språket ibland var finska istället för engelska - men tanken är kanon och till nästa år hoppas de kunna boka hela båten!
 
Eleverna ska under året kunna jobba med olika projekt som de sedan visar upp i utställningsdelen. Ju bättre/äldre de blir ju mer avancerade utställningar och de ska vara beredda att ställa upp och svara på frågor från en jury och hålla korta föredrag på engelska - PERFEKT för oss ju!
Det var uppdelat på de olika stadierna. Tanken här är ju också att man kan låta elever i Sverige och Finland jobba med liknande uppdrag och att de kan ha kontakt via datorn och sedan träffas i verkligheten på båten! Hur roligt vore inte det??!!
 
Vi har en tanke där att eleverna i sjuan och åttan ska kunna välja att jobba med projekt till detta på elevens val i NO och att vi sedan har en egen jury som väljer ut de bidrag som varje vår får följa med på båten.
Sen var det workshops där eleverna kunde gå runt och testa olika saker och prata med olika forskare samt föreläsningar.
Jag hoppas jag - i ESERO:s regi - kan hålla i föreläsning nästa år om satelliter och hur man kan använda dem i undervisningen när man ser på olika miljöfaktorer. Havet - då främst Östersjön - ska vara ett "huvudtema" på kryssningen även i framtiden.
 
Kul att vi fick chansen att vara med och vi har verkligen haft ämnes/kollegial fortbildning dessa dagar :)
 
Vi ska sätta ihop en liten föreläsning till nästa APT så våra kollegor får lära sig det vi lärt oss :)
 
 

Kommentera här: