Stockholm ❤️

Man kan inte annat än älska denna stad även om jag tycker det är lika skönt att slippa den när man åker hem. Hittade ingen stor blå snopp som varit så på tapeten i alla medier men väl en snygg grön obelisk som jag inte kunde låta bli att fota när den var omringad av en massa lyftkranar som nästan blev snygga så här i kvällsljus!
 
(null)
 
Kungliga dramaten var verkligen pampig. Tog mig tid att gå runt och kika lite innan föreställningen. Så fräckt med alla gamla sniderier och de olika logerna - bland annat den kungliga. Man kan bara tänka sig allt som hänt innanför dessa väggar. På nuvarande platsen har teatern stått i typ 100 år men som institution har den funnits sedan 1700-talet.
 
(null)
 
Måste vara magiskr att stå på scenen och blicka ut över detta!
Ljuset är så fint!
 
(null)
 
Massor av fina målningar överallt! Takmälningen tillexempel inne i stora salen vid  scenen.
 
(null)
 
Här är scenen där Krister Henriksson höll sin monolog och spelade Doktor Glas i en och en halv timme. Lite roligt att bearbetningen av Hjalmar Söderbergs bok är gjord av Allan Edwall! Han är ju död sedan länge men man kände igen hans humor och hans sätt lite i tolkningarna och skämten
 
(null)
 
Ämnet som pjäsen handlar om är lika aktuellt idag som när han skrev det - kvinnoförtryck, ensamhet, rätt, fel, skuld och m,änniskans ondska.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Uppe i serveringen i marmorhallen var det massor med olika målningar på väggarna och oerhört mycket utsmyckningar.
 
(null)
 
Lunchen idag - efter ett mycket lyckat möte med rymdstyrelsen! Kommer att blir fler spännande samarbeten framöver vill jag lova!
 
(null)
 
Stockholm är verkligen vackert! Vet inte hur många gånger man sagt det - men man får helt enkelt upprepa det :)
 
(null)
 
(null)
 
 
Sen middag med lyx-sushi och en kall öl på hotellrummet. Nu snart dax att sova :)
 
 
 

Kommentera här: