Ibland räcker inte orden till

för den förvirring som råder i huvudet.
Och till och med jag bara tystnar....
 
På tisdag är det första maj och nazisterna ska demonstrera här i stan. Jag och Per ska motdemonstrera!
Vi bestämde oss för det i veckan då det är dax att visa alla hatiska krafter att vi är fler som står upp för demokrati och kärlek istället för hat.
Jag har så svårt för detta med hat. Varför väljer så många människor den enklare utvägen att bara hata istället för att försöka se möjligheter och lösningar?
Särskilt här i Sverige!! Det är ju inte så att vi lider någon nöd och vill du har du faktiskt möjligheter.
Men har man sumpat sina chanser är det så mycket enklare att skylla på andra och hata istället för att att se på sig själv.
Sen visst - jag håller med om mycket. Integrationen har inte funkat, det är katatstrof med att skolorna ser så olika ut i olka delar av städer/landet, svenska lagar ska gälla för alla, socialen och polisen borde fungera bättre och det skulle vara hårdare krav - tex svenska språktester - innan man får medborgarskap MEN det innebär inte att de är mindre värda än oss och att vi har rätt att hata!
För ärligt - detta med att utnyttja samhällets förmåner är inte bara en invandrarfråga! Som lärare stöter jag på så många olika människor och jag VET att detta förekommer bland alla sorters människor! 
 
Men ibland kommer det nära, lite för nära.
Då är jag ännu mer stolt över min familj.
Värderingar
Värdegrund
Ha koll på vad som är rätt och fel!
Kritisk tänkande!
Sunt förnuft!
 
Och vad som händer när man inte har kritiskt tänkande, kunskap och sunt förnuft....
 
 

Kommentera här: