Att arbeta med elever med funktionshinder <3

Har varit på kurs med SPSM idag - specialpedagogiska skolmyndigheten - i Borlänge  - för att få tips och trix och massor med teknisk, medicinsk och pedagogisk information om hur man kan arbeta med barn med hörselnedsättning - en form av funktionsnedsättning - men många av tipsen gäller ju alla barn emd funktionsnedsättning.
 Mycket spännande information även om mina lungor är allt annat än bra och att sitta tyst och still gillade de inte.... Fick sådana där galna hostattacker som jag får nu för tiden som sitter djupt nere i lungan, håller på i typ 10 minuter, tårarna rinner, näsan börjar ofta blöda och det hjälper inte att dricka vatten - irritationen sitter alltså nedanför korsningen ned till magsäcken så att säga :-)
Fick gå ut flera gånger och kurera mig. Hoppas det går bättre i morgon för då tänkte jag testa att arbeta.
 
Det jag tog till mig mest? Det var detta som en tjej som är gravt hörselskadad som jobbar på SPSM berättade som sluttamp på hennes föredrag:
 

"Även ljudvila mycket viktigt! Slå av tempot – inte ställa så höga krav!

VILA VIKTIGT FÖR ALLA HANDIKAPP! MINSKA KRAVEN LITE!

 De ska orka hela livet – inte bara i skolan! Ge dem strategier för att orka hela livet – inte bara i skolan!"

 
 
Hon har nämligen - liksom många andra vuxna med funktionsnedsättning - kämpat hela livet, använt massor med olika hjälpmedel - så att hennes hörselsinne blivit uttröttat.
Har man en funktionsnedsättning - oavsett vad det är - måste det få vila ibland och bara vara! De ska ha strategier för att orka hela livet!
 
Så bra sagt och en riktig minnesbeta att minnas
 
 
1 Jessica Högberg:

skriven

Vilket bra seminarium! Hoppas jag får gå nåt sånt så småningom...

Svar: Ja :) Kolla på SPSM:s utbildningar :)
Jenny Jansson

2 Jessica Högberg:

skriven

Tack!

Kommentera här: