Jag har lämnat alla "Me too" grupper på facebook

Hela denna kampanj för att påvisa mäns maktspel - via sex - mot kvinnor är
Oerhört viktigt och något vi jobbar med varje dag, varje lektion i skolan men känns ibland som om man jobbar mot en gigantisk våg. Men väljer att se det så att för varje milimeter man kan minska vågen så har man vunnit lite. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.
Vara med, göra eleverna delaktiga, ge dem argument för och emot, inte döma och skuldbelägga, föra diskussioner framot istället för bakåt och ge dem en grund så de själva kan bestämma sig för vad de tycker och fatta beslut som är lite mer välgrundade än innan.
 
MEN delar i denna kompanj börjar göra mig irriterad. Dit det bär - där bär bär det - vågen kan liksom inte slå lite lagom åt ett håll utan den ska slå rejält åt ett håll - och det stör mig för det är inte positivt för oss tjejer utan snarare negativt och ungdomarna kommer att genomskåda detta direkt och då blir inte frågan allvarlig längre utan bara löjeväckande.
 
Blivit inbjuden till många sådana här grupper på facebook och bland annat en för lärare och jag vet inte jag......  När man börjar idiotförklara folk för vilka filmer andra lärare tittar på för att filmerna visar en förlegad kvinnosyn och fel normer,,,,, 
Det går att hitta fel i allt - men som allt annat i skolan - så handlar det om hur man arbetar med det innan och efter. Vad tror ni eleverna tittar på när de är själva på youtube? Och då är det inga vuxna med i sammanhanget och knappast någon som jobbar med källkritik med dem och normer.
Vilka populära filmer innehåller inte något man kan reagera på?
 
Jag har gått ur alla me too grupper på facebook och det står jag för. Handlar inte om att jag inte stödjer det - jag jobbar aktivt med det varje dag. MEN jag står inte för sensationslystnaden och alla gråterskor/hysteriska mobbar som dyker upp i flödena. Kontraproduktivt deluxe.
 
 

Kommentera här: