Letat orkidéer

Idag tillsammans med mannen och mina svärföräldrar. Ovanför Nyhammar mot Laxsjön/Långmyra finns det ett litet reservat som kommunen har där det är extremt kalkrikt och där växer det orkideer - och då framförallt Guckucko som jag aldrig sett i verkligheten.

Finns så mycket här i kommunen man aldrig varit och tittat på och känner att det är dax att skärpa sig lite på den fronten. För några år sedan - typ 20.... - köpte jag en karta på Turistbyrån som heter "Kaffekorgs kartan över Ludvika Kommun" som tar upp MASSOR av härliga områden att besöka i kommunen som utflykt!

Tänkte faktiskt börja använda mig lite av den nu i sommar. Var i varjefall inga problem att hitta dit. På platsen har kommunen byggt spångar man ska gå på för att inte förstöra rotknölarna till orkideerna så de har en chans att sprida sig - men efter regnvädret idag var det HELT OMÖJLIGT I PRINCIP att gå på dem utan att riskera liv och hälsa. Var som en svampig såphal beläggning på dem! Jag hoppas de fixar till spångarna så att de blir mer användbara så förutsättningarna blir bättre för de underbara blommorna.

 
 
 
 
 
 
 
Jag menar - bara KOLLA!!! Att det kan växa sådana väckra blommor vilt i Sverige!
Helt otroligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Väl värt ett besök på alla sätt och vis kan jag säga :-)
 
Får se vad vi hittar på i morgon :)

Kommentera här: