Måndag

Och har hunnit med ett och annat :-)

Började morgonen med att se på en serie på tvåan där Morgan Freeman ger sig ut i världen för att leta typ bevis på gud. En himla bra serie där han på djupet undersöker vad det är som människor söker i "gudomlighet" och de olika aspekterna som hör till. I detta avsnitt pratade han om mirakel och lät olika religioner komma till tals men även vetenskapsmän som dissikerar de olika begreppen.

Jag måste säga att genomgående genom alla program som jag sett än så länge så hör jag hemma i Kina hos Daoismen eller framförallt med buddisterna. Citatet Morgan säger nedanför kommer just från när han träffat buddistiska munkar som förklarar vad ett riktigt mirakel är.

 
 
 
Det stora miraklet är att förändra människors medvetande.....
Smaka på de orden! De smakar helt rätt tycker jag.
Och faktiskt om jag ska vara ärlig en av drivkrafterna för mig som lärare - så jag är kanske buddist trots allt.
Att vara en del i processen att förändra människors medvetande och förhoppningsvis vara en del av att skapa en bättre värld i framtiden med människor som ser möjligheter och hållbarhet istället för cynsikt utnyttjande och ett egocentriskt "bara jag tjänar pengar och har det bra så."....
 
 
 
 
Min julamaryllis som jag plockade upp ur källaren blommar för fullt nu. Lika vacker som i julas.
 
 
Har även börjat processen med att göra eget te!
Idag åkte en massa svartvinbärsblad ned i torken - de är klara i morgon.
 
 
Och de åckliga jävla styngflugorna hade lagt en massa ägg idag igen på bägge hästarnas framben så det var bara att attackera de äckliga fanstygen med den skarpa kanten på ryktstenen för att få bort dem. De sitter som berg de små snusken!
 
Kvällen avslutades med fotbollsmatch i Blötberget tillsammans med Fanny och Andreas familj för att titta på när de mötte Fredriksberg. Blötberget vann och Andreas var jätteduktig i mål!
 
Sista dagen ledigt i morgon!

Kommentera här: