En bra dag

Men lång. Började dagen på bästa vis när en rektor på vår grannskola erbjöd oss en av deras Prideflaggor då de hade flera i salen på skolavslutningen sist. 

Jag skrev ett litet inlägg igår om det pinsamma som händer i familjen Kallurs trädgård där nazisterna erkänner att de tar och bränner deras prideflagga. Så lågt och patetiskt så man blir skrämd och att folk dessutom försvarar detta beteende är skrämmande. Har de inget risk och konsekvenstänkande alls?

Vi lever i ett FRITT land och det ska vi vara rädda om där alla människor - ävenm nazister - betyder lika mycket som andra människor och alla ska ha rätt att leva som de vill så länge de inte bryter mot lagar mot andra människor. Att ge sig på prideflaggan är bara ett steg på vägen - vad blir det nästa gång de vänder sitt hat mot?

Prideflaggan är en flagga som är samma över hela världen och står för att acceptera alla människors olikheter och likheter. Man kan inte sätta den EMOT den svenska flaggan som en del gör - det är två helt olika saker! Då kan de ju lika gärna söka upp scoutflaggor för att de inte gillar dem? Det är också en annan flagga än en landfslagga.

 
 
 
 
Så nu hänger den i kapphallen för att visa att vi stöder människors lika värde!
 
 
Eftermiddagen tillbringades på styrelsemöte med Dala Bergslags uppfinnare - en förening som håller till på ABB och består av ett helt gäng med superkreativa, innovativa och sprudlande uppfinnare - de flesta ingenjörer och många kopplade till ABB.
Den mängd kunskap som finns samlad är är hedervärd och så himla öppna och ivriga att dela med sig.
De ska stötta oss i undervisningen i teknik med sjuorna detta år. Första delen handlar just om produktutveckling - varför man utvecklar nya saker, hur går det till osv osv osv. Ska bli ett kanonspännande område och helt nytt upplägg för mig så jag ser fram emot att lära mig massor.
 
I morgon kommer eleverna - Äntligen!!

Kommentera här: