Att våga stå upp för sig själv?

Kan vara det svåraste som finns - i varje fall för mig
Att stå upp för andras rättigheter - till exempel elever och ungdomar som far illa på jobbet - så kan jag stå hur länge som helst för deras rättigheter
 
Men så var det ju det där med att stå upp för sig själv...
 
Har varit på tok för mycket denna termin - inser att jag kan inte både brinna för ämnesutveckling - i mitt första lärarskap - och vara huvudskyddsombud för Lärarnas riksförbund - det tar för mycket tid!
Och för två veckor sedan fick jag klartecken av förvaltningsledningen och rektorerna i kommunen att jag ska få ett uppdrag som första lärare att verkligen - tillsammans med min kollega när hon kommer tbx från mammaledighet - att arbeta för ämnesutveckling i hela kommunen i naturvetenskap och sprida naturvetarföreningen till de andra skolorna!
YES!
Betyder nu att jag vet vad jag ska göra - har varit lite oklart vilka våra uppgifter är egentligen. IOF har jag jobbat med detta ändå - men nu vet jag att jag har deras OK och behöver inte engagera mig i allt som skickas ut på oss.
 
För det är en svaghet i hela kommunala verksamheten tycker jag. Vi går massor av kurser, lyssnar på föreläsningar osv - men vi hinner inte omsätta allt - och ofta inte ens delar av det - i verksamheten för vi matas hela tiden på med nytt.
Att bara ha fokus på en sak gör ju nu att man kanske kan testa lite mer - och verkligen fördjupa sig :)
 
Läser även en kurs till mot Norge! Ska dit på fältvecka i september!
 
 
Så gissa vad Jenny gjorde i tisdags!?
 
Jag sa upp mig som huvudskyddsombud!!
 
Är ett måste - annars kommer det varken att bli hackat eller malet på jobbet men framförallt.
Jag vill vara i skolan med eleverna och jobba med undervisning - inte bli ryckt på uppdrag samt sitta i samtal och möten som VERKLIGEN ÄR JÄTTEVIKTIGA men de tar så ofantligt mycket energi av en att det är svårt att hinna med och hålla den fart när man är tbx på arbetsplatsen som man skulle  vilja ha.
Sen kommentarer man får från vissa folk - fast man vet att de säkert inte menar illa - men att - Ja Ha, ska du på möte igen? Varför är du kallad på uppdrag i det fallet? Är det verkligen ditt uppdrag som HSO? och man bara :
Ja? Vet DU vad ett huvudskyddsombud SKA göra?? Nej - just det!!! Men det vet faktiskt jag.  Testa själv ett år ska Du få se...
 
Men det säger man inte utan man försöker vara snäll och trevlig...
 
Blir dock kvar som skyddsombud på Kyrkskolan - men har inte längre ett övergripande ansvar. Känns skönt.
Och en liten garanti för att jag INTE går in i väggen. Hoppas jag.
 
Jag längtar till Andöya :) På äventyr!
 
 
 
 
1 Julia S:

skriven

Bra skrivet! Kika gärna in på min blogg http://juliasundvall.blogg.se

Svar: Tack :-) Ska jag göra :-)
Jenny Jansson

2 Malin:

skriven

Vilka fantastiskt fina bilder, och jag kanner igen mig i det dar med att ta pa sig for mycket. Ofta ar man ju bara engagerad och vill val, men sa kommer den dar dagen da man inser att hur mycket man an vill sa kan dygnet inte bli langre. Jag tog pa mig otroligt mycket ansvar pa jobbet i nagra ar och det slutade nastan i att jag blev utbrand som 25-aring. Jag sov varannan natt sa att jobbveckan skulle bli langre och det haller inte i langden. Sager man istallet ifran och slapper lite av ansvaret till nagon annan sa kan man ju fokusera pa de ansvarsomraden man har kvar och gora ett annu battre jobb dar samtidigt som man kanske hinner ta hand om sig sjalv ocksa.

Svar: Så sant <3 ska bli bättre och bättre på detSvårigheten när man jobbar med något som man tycker är roligt är att jobbet har ju en tendens att äta sig in i fritiden. Är lite avundsjuk på min man ibland som har ett "vanligt" jobb som han kan släppa helt när han går hem efter dagen :-)
Jenny Jansson

3 Jeanette Polsäter:

skriven

Cool blogg.

Svar: TAck :)
Jenny Jansson

4 ronja:

skriven

så vackra bilder :)

skulle bli glad om du ville hjälpa mig att vinna en väska från by malene birger genom att skicka en liten kommentar på mitt bidrag i tävlingen: http://www.autre.fi/bloggar/streetstyle/ronja-flygare

Svar: :-) Tack!
Jenny Jansson

5 Jasmine:

skriven

Att ta vara på sig själv är viktigt. Bra av dig att avstå från ditt uppdrag och istället ge dig själv mer tid.

Fina bilder bjuder du dessutom på.

Trevlig söndagskväll!
Kram

Svar: Tack <3
Jenny Jansson

Kommentera här: