2 stars and 1 wish

Idag hade jag ihopknytning av en uppgift som inte alls blev så bra som jag hade hoppats. För några veckor sedan hade eleverna i uppgift att dissikera lungor och hjärtan. Reultaten - dvs deras svar på uppgifterna under dissektionen skulle presenteras i en PP.
Eftersom de inte jobbat med muntlig presentation så mycket - och det var flera som inte ville vara med och skära utan bara titta på - tänkte jag att det var bäst att jobba i grupp och gjorde grupperna lite större än vanligt. Men - de fick i uppdrag att dela upp arbete och ett par lektioner att sammanställa PP - hade till och med gjort en tydlig pedagogisk planering med betygsmatris där det tydligt framgick att man var tvungen att kunna visa förmågan att enkelt beskrivet: Kunna omsätta en labb till slutsatser och sedan argumentera kring den.
 
Tror ni att det gick bra????
 
NEJ!
 
De larvade bort tiden fullständigt och kunde inte alls ta det ansvar jag faktiskt trodde att det var mogna för - så det blir reflektionen för min egen del efter detta lektionsupplägg. Bryta tidigare eller göra som jag gjorde idag?
 
Jag lät eleverna göra sina presentationer men de som lyssnade fick under tiden göra "two stars and one wish" vilket innebär att varje elev på en post it lapp skriver ned två saker de tycker är bra med föredraget och en sak de tycker att de kunde göra bättre.
 
Blev suveränt resultat och mycket mer påtagligt för dem än när jag bara står och tjatar..... för vad tror du att de flesta skrev som förbättrinr?
 
 
 
 
Just det - till nästa gång behöver ni vara mer förberedda. Läs in er på det ni ska säga i förväg, ha koll på tekniken osv!
De mesta + som kom upp var att de var duktiga och lät alla prata, några hade bra koll på PP och hade fina bilder från disektionen.
 
På eftermiddagen var det dax för Röde från framtidsmuseet i Borlänge att komma till naturvetarföreningen! Var hur bra som helst!
Han hade en dator och en robot på två elever och alla elever fick sig en rejäl grundkurs i programmering och alla fick deras robotar att fungera!
 

Programmet från Lego är hur enkelt och pedagogiskt som helst. Jag är hur sugen som helst att köpa in robotar till skolan - måste bara lösa finansieringen först - de är rätt dyra :(
Men borde inte ABB kunna vara med på ett hörn och sponsra?
 
Man tycker det :)
 
Nu måste jag försöka sova
 
Gnatt
 
Ps: Fanny är änny mer förkyld idag ;-(
Ett under om jag klarar mig!

Kommentera här: