Dagens träning för Fanny och Noel

 
Eftersom jag ändå var hemma och vabbade med Anton bestämde vi att träna tidigare idag. Fanny har haft friluftsdag idag och cyklat till Brunnsvik och vänt - de gör Sunnansjöklassikern på skolan och bägge barnen är alltid ivriga att få sina klassikertröjor på skolavslutningen som ett bevis på att de klarat av utmaningen.
Eftersom anton är sjuk och käkar penicillin kunde han ju inte vara med idag men han och jag ska cykla om nio dagar när han får anstränga sig igen.
 
Vi var hemma hos Annicka på ridbanan en hel halvtimme för tidigt då Noel gick in ganska odramatiskt i transporten efter fem minuter. Eftersom hon är så matfrisk gick hon in direkt när vi kom på att ha en krubba med kraft och skramla med inne i transporten.
 
Idag hade de bestämt att de skulle jobba i galopp och hoppa lite.
 
 
 
 
 
Annicka och Fanny pratar ställningar, tygeltag och skänklar. Inte lätt att hålla allt i huvudet på en gång.
 
 
Antons favorit
 
 
Fanny lyssnar på instruktioner innan passet.
 
 
Sjukligen Anton som älskar hundar ville följa med och gosa med deras härliga hund. Anton och jag har bestämt att vi ska ha en sådan sedan.
 
 
Full fart i galopp. Innan hon kommit igång tramsar hon lite med att ta fattningarna - men jobbar man bara på och tänker på ställningarna så lägger hon av efter ett tag. Antar att hon kanske testar lite samt att det går lättare när hon blivit lite varm.
 
 
 
Söt ponny och svettig ryttarinna :-)
 
 
En mycket glad ponny fick kantra på i galopp flera varv för att verkligen jobba igenom kroppen och så.
 
 
Varken Noel eller Fanny tvekade på galopp-studsen. En suverän övning för kontroll och träna ryggen.
 
 
Så nöjd Fanny efteråt.
De hoppade även tre andra vanliga hinder vilket gick lika bra. Hon stannade inte en endaste gång idag.
Men - man blir ju lätt lite ivrig när det går bra - men vi hade fokus på att skynda långsamt och bara ha kul så att Fanny och Noel skulle få känna på varandra lite rejält i galoppen och även för första gången på riktigt med en hoppträning.
 
 
Noel är verkligen en personlighet. När hon tycker att hon jobbat rejält visar hon det när man ridit klart genom att gäspa och hålla på.
Är de i stora hagen och man visslar/ropar på dem så kommer hon alltid springande med öronen framåt och gnäggar.
När man kommer ut på morgonen gnäggar hon alltid :-)
Bra med detta i hagen är att Röde hänger på hennes entusiasm så sedan hon kom hit har det aldrig varit problem att fånga honom i hagen.
 
 
Fanny och Noel slappnar av lite efter avslutat hopp-pass. 
 
 
 
Som avslutning på passet red Fannys tränare igenom henne lite. Noel är så samarbetsvillig och protesterar inte det minsta även om det är lite jobbigt att gå i form :)
 
Hemlastningen gick lika bra. Givetvis lyckades hon kissa i transporten - något Röde eller Coccos aldrig lyckats med så när vi kom hem och hade gjort iordning hästarna for jag och Fanny iväg till Västansjö foder och hanldade spån till transporten och lite annat smått och gott.
 
Nu äntligen kväller! Taggar sommardeckare och att få jobba i morgon - faktiskt!
 
 
1 Jessica:

skriven

Åh vilken fin häst! (och hund!)

Svar: Tack :-) Älskar Röda hästar och små hundar :-)
Jenny Jansson

2 AnnaCarin:

skriven

Blir så varm inombords! Ni tar verkligen hand om henne på så bra sätt!
Skynda långsamt, me like!!!

Svar: Vi är så glada för henne <3
Jenny Jansson

Kommentera här: