Söndag :)

Vaknade förvånadsvärt tidigt så jag hann klart med morgonbestyren i stallet innan resten av familjen var i liv :) Sen blev det en ganska snabb färd in till ishallen - Anton spelade hockey idag igen med de äldre killarna. Match mot säter som de förlorade rejält men de kämpade bra in till sista sekunden.
 
Sen skyndade jag mig hem för Fanny var ridsugen- och ville rida tillsammans med mig! - och ett sådant tillfälle vill man ju inte som umgängestörstande blivande-tonårsmamma ( nästan- tonåringen vill ju helst vara så lite som möjligt med en ...   ;) ) missa!
Vi red en bra dressyrpass på ridbanan och Coccos såg fin ut och verkade inte ha ont alls i munnen idag - pju! Men vi sköljer honom noga med vattenslangen varje dag i munnen samt har han inbokad på tandläkartid.
 
Jag tog tillfället i akt att ta upp Röde på travbanan för lite konditionsträning efter dressyren för att han skulle få jobba ut sig lite energi och spänningar. Gick bra - men han var pigg och frågade hela tiden efter att få ta kommandot. Går verkligen inte att sitta och bara åka på honom utan man måste jobba, jobba och jobba med alla hjälper - dvs sits, händer, skänklar och mun.
Men det bästa var att han inte blev svettig alls! Bara lite under sadeln. Hade det varit medan han hade all päls kvar hade han varit genomsvettig men nu - inget!
Så suveränt! Kan inte förstå varför jag inte klippt honom tidigare! Det här med hans svettighet har ju gjort att man dragit sig för att rida lite hårdare på vintern eftersom de står i kallstall. Men nu  - med ett bra svetttäcke och yttertäcke var han ju varm och torr snabbt!
 
Sen tog jag mig tid att fetta in allt läder och putsa upp det.
 
In och fixade mig middag - omelett och makrill med lite hackad purjo på - hur gott som helst. Har stramat upp dr Dukan lite mer nu för att dra ned på kolhydraterna och få en fungerande kropp igen som jag trivs med - dvs fungerande mage och mer energi!
 
Tränat på cykeln 30 minuter samt gjort mina squats, armhävningar och situps. Så nu ska jag ut och ta in hästarna så att barnen och jag kan spela bingo klockan 19 :)
 
Puss

Kommentera här: