Onsdag :-)

Och jag känner mig härligt påfylld av energi efter en ganska så toppendag :-)
 
Förmiddagen spenderades på jobbet med lektioner - näst sista lektionen innan nationella provet med en av mina grupper i nian. Så rolig lektion! 
Är alltid roligt att ha nior då de är så "stora" och man kan göra så mycket skoj och givande tillsammans - och många är ( är verkar i varje fall vara ) riktigt intresserade av naturvetenskap och man märker nu - när man haft dem i tre år - att man får knyta ihop säcken åt dem och de börjar förstå sammanhang och så! Verkligen givande!
 
Sen var det lunchdax med bästaste Maria med manlig kamrat på Coco Tai för att brassa snabbt ut till Sörvik med mikroskop och lupp för att dissikera de spyflugor de samlat på sig sedan jag var där sist. Skolan där har haft problem i många år med invasion av spyflugor och jag fick gå in i rollen som huvudskyddsombud och se till att arbetsgivaren och fastighetsägaren tog problemet på allvar då det dels stör undervisningen med 100tals flugor i klassrummet samt att det är äckligt!
De ska nu såga upp en lucka till vinden och sanera på påsklovet! Hurra!! Seger åt arbetsmiljön! ;)
 
Men jösses vilken trevlig femma det är i det klassrummet som är värst fluginvaderat. De hade samlat massor med flugor som vi plockade isär och gjorde mikroskoppreparat av - strax var de helt på egen hand i färd med att göra diverse preparat av spännande saker - allt från hår, ögonfransar, mat från köket och öronvax :-)
De blev så ivriga att jag lämnade kvar grejerna där då en av tjejerna har en bror i nian - han ska få ta med grejer i morgon så att de kan göra fler preparat av grejer de tar med hemifrån :-)
Sen innan de skulle sluta så ville de höra allt om vad jag haft för mig sedan de sist såg mig så jag berättade om alla äventyren i norge :) Så de ville gärna ha dit skyddsombudet igen 
 
Efter diverse samtal med personal så rasslade jag hemåt och möttes av en trevlig syn på ridbanan. Fanny och en kompis red bägge hästarna och hoppade inne på ridbanan! Jag var med dem ett tag och hjälpte till. Sen ville de rida ut men då ville de att jag skulle hoppa upp på mitt troll då han var liiiiiite pigg med dem. Givetvis lugnade han sig direkt jag hoppade upp. Han är för van med mig tror jag och blir orolig när andra rider - snutten
 
De vände efter ett tag med Abbie och jag passade på att ta en underbar tur uppför hela Stensboberget - och idag hände något magiskt!
Efter att ha hoppat över ett träd som låg över vägen i början av berget fattade han galopp! Jag var cool - tog inget i tyglarna utan klappade bara om honom, berömde mycket med rösten och drev på honom lite för att han skulle känna att det var ok - så han och jag galoppade hela vägen upp!!
Jösses vad flåsiga vi var bägge två! Men lyckliga! Skuttade även över två träd till i fart! Värsta terränghästen snart :-)  :-)
 
Har gjort en till sak idag
 
Lämnat in ansökningshandlingarna för att vara med i uttagningen till Tech-meet på Europeiska rymdorganisationens huvudkontor i Holland i sommar!!
 
Får reda på svar i maj!
 
SKoj!! Håll alla tummar och tår!

Kommentera här: